Playboy-modellel csalta a feleségét Trump

2016.11.05. 10:40
25 hozzászólás

150 ezer dollárt, vagyis több mint 40 millió forintot fizetett egy amerikai médiacég Karen McDougal Playboy-modellnek, hogy sehol se jelenhessen meg a története a republikánus elnökjelölttel folytatott románcáról, írja a Wall Street Journal a lap birtokába jutott dokumentumok alapján.

A Donald Trump-párti National Enquirer bulvárlap augusztusban 150 ezer dollárt fizetett McDougalnek a sztoriért, miszerint 2006-ban viszonyt folytatott a vállalkozóval, aki akkoriban már házas volt. A cikk azonban soha sem jelent meg, ugyanis az újságot kiadó American Media vezérigazgatója, David Pecker régi barátja és üzletfele Trumpnak, és azért vásárolta meg a sztorit, hogy soha ne jelenhessen meg a sajtóban.

McDougal több médiafelületet is megkeresett a történetével, végül az American Media ajánlotta érte a legtöbb pénzt. A Wall Street Journalhez került szerződés szerint a cég exkluzív jogokkal rendelkezik minden olyan történettel kapcsolatban, amiben McDougal szexuális közelségbe került egy házas férfivel. Az egykori modell a szerződés érelmében sem a sajtóban, sem a közösségi médiában nem nyilatkozhat az ügyről, különben 150 ezer dollárt kell fizetnie.

Trumpnak több szexbotránya is kipattant az elmúlt időszakban, a National Enquirer mégsem közölte le a megvásárolt sztorit, pedig nyilvánvaló hírértékkel bír. Az egyezség része volt, hogy McDougal rendszeres rovatot is indíthat a lapban, de ez azóta is várat magára.

Melania Trump illegálisan dolgozott az országban

Szintén a választás előtti utolsó napok sárdobálásának eredménye, hogy az Associated Press arról ásott elő dokumentumokat, hogy Trump szlovén felesége, Melania hét hétig dolgozott modellként az Egyesült Államokban, mielőtt munkavállalói vízumot kapott volna. A későbbi Mrs. Trump tíz különböző modelli munkáért is kapott akkor pénzt, összesen 20 ezer dollár értékben.

Mindez azért kellemetlen Trumpnak, mert ő sürget minél keményebb fellépést az illegálisan dolgozó bevándorlók ellen, és eddig Melania is azt hangoztatta, hogy teljesen legális körülmények között érkezett az Egyesült Államokba, ahol minden jogszabályt betartott. Most viszont az derült ki, hogy először 1996. augusztus 27-én érkezett az országba, ahol október 18-án kapott munkavállalói vízumot, közben viszont tíz különböző modellmunkát is elvállalt, amiért ki is fizették. Amerikában nagyon szigorú jogszabályok tiltják a látogatói vízummal végzett munkát, és legrosszabb esetben akár ki is tilthatják az országból, akit ilyenen kapnak. Melania Trumpot azonban ez a veszély nem fenyegeti, utólag csak a legszélsőségesebb esetekben - terrorizmus vagy háborús bűnök esetén - vizsgálják felül az állampolgárságot.