Stevie Wonder: Trumpra szavazni olyan, mintha tőlem várnák, hogy autót vezessek

2016.11.08. 08:58

A leghíresebb vak popzenész utálná, ha Trump győzelme esetén az utolsó éveit egy pesszimista Amerikában kellene eltöltenie.

A 66 éves zenészről nem volt titok eddig sem, hogy Clintont támogatja, hiszen már koncertet is szervezett a demokrata elnökjelölt mellett kampányolva. A Philly.comnak viszont most mondott egy plasztikus hasonlatot, miért is nem szabad Trumpot elnökké választani:

"Ha életveszélyben lennél, és azonnal kórházba kéne vinni téged, szeretnéd, hogy én vezessek?" - tette fel a kérdést Stevie Wonder, mire a riporter nemmel válaszolt. "Nem hát, hiszen nem vezetek" - mondta a zenész, aki szerint Hillary Clinton tapasztaltabb politikus, három évtizedes gyakorlata van, mellesleg a modora is jobb, mint Trumpnak.

Wonder szerint Trump arra használta ki a kampányt, hogy megjegyzéseket tegyen a nőkre, a latinókra és a muszlimokra, és a győzelme esetén a zenésznek egy pesszimista Amerikában kellene eltöltenie az utolsó éveit:

"Ez nem egy valóságshow, ez az élet a maga valóságában" - mondta Stevie Wonder, aki azt mondta, mindig is hitt abban, hogy Amerika nagyszerű hely, és még nagyszerűbbé is tehetik.