Ki kicsoda a Trump családban?

2016.11.10. 22:58

Donald Trump első intézkedése, hogy kilakoltat egy fekete családot - szól az internet egyik kedvenc, választás utáni vicce, ami persze arra utal, hogy Barack és Michelle Obama a két lányukkal hamarosan kiköltözik a Fehér Házból, és a helyükre a Trump família költözik be. Vagy nem - Melanie Trump már augusztusban belengette, hogy ő inkább maradna a New York-i Trump Tower három teljes emeletét elfoglaló, a 18. századi Versailles-t idéző, elsöprően giccses szuperlakosztályában a legkisebb gyerekkel. Más források meg úgy tudják, pont csak ők költöznek, a már felnőtt gyerekek nem (ami egyébként logikus is lenne). Akárhogy is, az ünneplésen ott volt együtt a teljes család, ami jó alkalom arra, hogy most megismerkedjünk velük.

Melania Trump

A szlovén születésű exmodell Donald Trump harmadik felesége, 2005-ben házasodtak össze. Az első kettő a cseh-amerikai, szintén divatmodell Ivana Zelníčková (1977-től 91-ig), és a színésznő Marla Maples (1993-99) voltak. Melania 46 éves, 24-gyel fiatalabb Donaldnál. 16 éves korában kezdett modellként dolgozni Milánóban, Párizsban, később New Yorkban - eleinte nem teljesen legálisan, munkavállalói vízum nélkül. A legnagyobb magazinok címlapjain szerepelt, utoljára 2006-ban menyasszonyi ruhában pózolt a Vogue borítóján, közvetlenül az esküvő után. Trump kampányában többször is reflektorfénybe került, leginkább akkor, amikor kiderült, hogy a republikánus konvención elmondott beszédének egy részét Michelle Obamától plagizálta. Kiállt a férje mellett, amikor napvilágra kerültek az otromba, szexista megjegyzéseket tartalmazó videók, és amikor sorban vádolták meg nők szexuális zaklatással Donaldot. A kampány végefelé az online zaklatás ellen emelte fel a hangját, ami elég furán vette ki magát, hiszen nehéz másként körülírni azt, amit a férje időnként Twitteren művel. Amikor a New York Times megkérdezte, milyen first ladyként képzeli el magát, azt mondta,

Nagyon tradicionális, olyan, mint Jackie Kennedy.

Donald Trump Jr.

A legidősebb Trump-gyerek 38 éves, a családi bizniszt összefogó Trump Organization alelnökeként dolgozik, egyébként a University of Pennysylvania elitegyetemen tanult közgazdaságtant. Nem csak a nevében és a munkájában lépett apja nyomdokaiba: ő is egy modellt vett feleségül, és öt gyereke van - sőt, szerepelt az apja valóságshow-jában, az Apprentice-ben is. Donald Jr. nyakig benne volt az apja kampányában, egy sor nagygyűlésen szólat fel, és a médiában is rendszeresen szerepelt, sokat gúnyolódott is rajta a sajtó, hogy eléggé összevissza beszél olyan témákban, amikhez láthatóan lövése sincs. A legnagyobb botrányt azzal okozta, amikor egy nagyívű bevándorlóügyi metaforában a menekültek között rejtőző terroristákat egy édességes tálba csempészett mérgező cukorkákhoz hasonlította.

Ivanka Trump

Az elnök nagyobbik lánya 35 éves, rövid ideig divatmodell volt az anyjához hasonlóan, ma a családi ingatlanos üzletben a hotelek menedzsmentjéért felelős alelnök, de van saját divat- és cipőmárkája is. Óriási barátnők Bill és Hillary Clinton lányával, Chelsea-vel, és Michael Bloomberg volt New York-i polgármester és szupermilliádos lányával, Georginával. 2009 óta házas, a férje Jared Kushner, szintén az ingatlanbizniszben és a médiában utazik, az övé a New York Observer hetilap. A kedvéért Ivanka még a zsidó vallást is felvette (a Trump család egyébként presbiteriánus). Ivanka régóta a női jogok szószólója, ami különösen nehéz helyzetbe hozta a kampányban az apja nőgyűlölő megnyilatkozásai kapcsán, de végig kiállt nyilvánosan is az apja mellett. Akkor is, amikor újra meg újra előkerültek az apja korábbi, zavarba ejtő nyilatkozatai, amikor már csecsemőkorában arról beszél, hogy mekkorák lesznek a mellei, ha megnő, vagy amikor azt mondja, Ivanka annyira jó csaj, hogy simán megfektetné, ha nem a saját lánya lenne.

Eric Trump

Ivana és Donald Trump harmadik gyereke most 32 éves, szintén a családi vállalkozásban vesz részt a golfklubokat felügyeli. Ezen kívül saját borászata, illetve jótékony célokkal foglalkozó alapítványa van. Utóbbi kapcsán sokat foglalkozott vele a média, ugyanis azt állította, hogy Donald Trump több százezer dollárt jótékonykodott el ezen keresztül, de ennek semmilyen nyoma nem volt az alapítvány könyvelésében. Két éve vette feleségül iskolai barátnőjét a tévés producer Lara Yunaskát. Az elnökválasztási kampányban nemigen jelent meg, a legnagyobb figyelmet akkor keltette, amikor a választás napján kitett egy szelfit a netre a kitöltött szavazólappal, amit egyébként a választási törvény tilt.

Tiffany Trump

Donald Trump és Marla Maples egyetlen gyereke, akit a legenda szerint a Tiffany's luxusékszer-márka után neveztek el. Hat éves volt, amikor a szülei elváltak, az anyja nevelte fel Kaliforniában. Az egyetem miatt költözött vissza a keleti partra. Most 23 éves, idén végzett a UPenn-en, ahová két féltestvére is járt. Modellként, énekesként és internet-celebként él, Instagramon például 360 ezer követője van. Ahogy a Trump-bizniszben sincs benne, úgy a magánéletben is ő van a legtávolabb az apjától az összes testvére közül. A kampányban szinte láthatatlan volt, amikor mégis megjelent az elnökjelölti vitán, azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nagyon kínosan elutasította, amikor az apja az arcára akart nyomni egy puszit:

Barron Trump

A 10 éves fiú Trump és Melania egyetlen közös gyereke, Donald már 59 éves volt, amikor született. A beceneve “kicsi Donald”, New Yorkban jár iskolába, imád az apjával golfozni, és állítólag nem csak a fotók kedvéért, de teljesen magától is szeret öltönyt hordani.