Trump megkegyelmezhet az Obamacare pár elemének

2016.11.12. 09:40

Így zajlik az előválasztás

Az Egyesült Államok megválasztott elnöke, Donald Trump azt mondta: nyitott arra, hogy érintetlenül hagyja Barack Obama egészségügyi reformcsomagjának egyes kulcselemeit, írja a BBC. Az Obamacare legyalulása a republikánusok egyik legfontosabb kampányígérete volt.

Trump most arról beszélt, hogy megtartaná azt a tilalmat, ami megakadályozza, hogy a biztosítók már létező egészségügyi probléma miatt eleve megtagadják a szolgáltatást. A Wall Street Journalnak azt is elmondta: rokonszenvezik azzal is, hogy a fiatal felnőttek a szüleik biztosítását vehessék igénybe. "Ezek nagyon tetszenek" - mondta Trump erről a két elemről.

A kedden elnökké választott Trump csütörtökön találkozott Barack Obamával a Fehér Házban. A találkozó után a Fehér Ház szóvivője megkerülte azt a kérdést, hogy a távozó elnök megpróbálta-e Trumpt meggyőzni arról, hogy ne törölje el az Obamacare-t. Mindössze úgy reagált, hogy Obamát „megnyugtatta" Trump hozzáállása.

Trump most azonban elárulta a Wall Street Journalnak: ez a csütörtöki beszélgetés késztette arra, hogy újragondolja a témát.

Szóba került az interjúban az is,  hogy korábban Hillary Clinton „bebörtönzésével" fenyegetőzött. Amikor erről a kampányígéretről kérdezték, Trump azt válaszolta: nem igazán volt most ideje ezen gondolkozni, mert meg akarja oldani az egészségügy, a munkanélküliség, a határellenőrzés és az adóreform ügyét.