Itt az első Trump-botrány? Ajándékokkal kerítette a sajtót az új elnök

2016.11.13. 16:48

Hillary Clinton ellen az amerikai elnökválasztási kampányban visszatérő vád volt, hogy a kelleténél kicsit szorosabb kapcsolatot ápol az országos médiával, olyannyira, hogy egyes riporterek egyenesen egyeztették anyagaikat a Clinton-kampánnyal. Azonban most úgy tűnik, e tekintetben Donald Trump sem földre szállt angyal, már ha lehet hinni Megyn Kellynek, a Fox News műsorvezetőjének.

Kelly ugyanis azt állítja, hogy a republikánus elnökjelölt ajándékokkal próbálta lekenyerezni a sajtómunkásokat, például ingyen szállhattak meg a fényűző Trump-hotelekben. Neki konkrétan azt ajánlotta fel a milliárdos ingatlanmágnás, hogy elrepíti férjével együtt a floridai, Mar-a-Lago Club néven futó palotájába, illetve hogy barátaival egy hétvégét ingyen eltöltsenek Trump New York-i luxusszállójában. A tévés azt állítja, hogy visszautasította ezeket az ajánlatokat.

Megyn Kelly egyébként a kampány során többször is látványosan összekapott Trumppal, elsősorban az akkor még elnökjelölt nőgyűlölő, szexista megnyilatkozásai kapcsán. Emiatt egy időre kissé fagyos lett a viszony a republikánusok kvázi nem hivatalos házi adójának számító Fox News és a Trump-kampány között, bár azért a Donald mindig visszakerült a képernyőre.

Kelly a vádakat jövő héten megjelenő önéletrajzi könyvében vágta Trump fejéhez, bár írásából az is kiderül, hogy Trump nemcsak ajándékokkal, hanem ravaszabb eszközökkel is próbálta elnyerni a sajtó lojalitását. Így például agyondicsért egyes újságírókat, "ami ravasz dolog, mert a média tele van olyan emberekkel, akik szeretik, ha az egójukat masszírozzák" – írja a műsorvezető.