Hillary Clinton a vereség után bezárkózott otthonába

2016.11.17. 06:43 Módosítva: 2016.11.17. 06:45

Választási vereségének elismerése óta először jelent meg és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton. A demokraták volt elnökjelöltje azt mondta: napokig nem volt képes kimozdulni otthonról. Otthon feküdt és olvasott.

A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezet rendezvényén szólalt fel. Hillary Clinton fiatal ügyvédként ennél a szervezetnél kezdte jogi karrierjét, s most életműdíjat vett át az alapítványtól, írja az MTI.

Beszédében Clinton elsősorban a gyermekvédelemről szólt, de röviden kitért a választási vereségre is. "Tudom, hogy önök között sokan mélyen elkeseredettek a választási eredmények miatt, én is az vagyok, elmondani sem tudom, mennyire".

Elmondta azt is, hogy nagyon nehezére esett megjelenni a nyilvánosság előtt.

A múlt héten volt néhány napom, amikor nem vágytam másra, mint hogy egyszerűen csak összegömbölyödjem egy jó könyvvel a kezemben vagy a kutyáinkkal az oldalamon

Clinton szerint a választási eredmények "nagyon mély megosztottságot" tártak fel az Egyesült Államok lakosságán belül. Arra biztatta hallgatóságát, hogy emelkedjenek felül a vereség feletti döbbeneten és harcoljanak az értékeikért, soha ne adják fel a küzdelmet. "Amerika megéri a fáradságot. Gyermekeink megérik a fáradságot. Higgyünk az országunkban, harcoljunk az értékeinkért és soha, de soha ne adjuk fel" - mondta.