25 millió dollárt fizet vissza Trump a tanulóinak

2016.11.19. 00:23

Egy olyan ügynek kerülhet pont a végére, ami Donald Trumpot az egész választások ideje alatt végigkísérte, ugyanis Trump belement a peren kívüli egyezségbe az egyetemét érintő perekben - írja a Reuters.

Az egyetemet elvégzett diákok azt állították, hogy hamis ígéretekkel szedtek ki belőlük akár 35 ezer dollárt is, cserébe hogy Trump által válogatott előadók biztos befektetési tippeket és trükköket osszanak meg velük. Az ügyét nagy figyelemmel követte a sajtó a választások alatt, ami akkor kavart újabb botrányt, amikor Trump azt mondta, hogy két esetben is származása miatt volt részrehajló a mexikói bíró, akinek valószínűleg nem tetszett, hogy egyik választási ígérete szerint falat fog emelni az Egyesült Államok és Mexikó közé. A Trump ellen indított három perből kettő csoportos keresetindítás volt, egyet pedig a New York-i főügyész, Eric Schneidermann indított, akiről Trump azt állította korábban, hogy a Clinton Alapítvány ügyei fölött előszeretettel hunyt szemet. Trump 25 millió dolláros alkuja Schneidermann perét is lefedi. 

"Káprázatos fordulat a mai nap során Donald Trump 25 millió dolláros vádalkuja és egy hatalmas győzelem több mint 6 ezer áldozat számára, akik bedőltek a kamuegyetemének" - nyilatkozta Schneidermann. 

Trump ügyvédei, akik szerint a frissen megválasztott elnök semmit nem vétett egyetemével, nem nyilatkoztak az ügyben.

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft