Eldőlt, Trump beköltözik a Fehér Házba

2016.11.21. 15:39

Így zajlik az előválasztás

Korábban többen is azt találgatták, hogy Donald Trump esetleg nem, vagy csak idővel költözne át a New York-i Trump Tower tetején lévő luxuslakásából a Fehér Házba, de a megválasztott elnök vasárnap ezen a téren úgy tűnik, eloszlatta a bizonytalanságot. „Igen, a Fehér Házban" – mondta a Politico szerint arra a kérdésre, hogy hol fog élni.

Az sem volt világos, hogy a leendő first lady, Melania Trump beköltözik-e most a Fehér Házba, tízéves fiuk ugyanis New Yorkban jár iskolába, és a költözés a tanév közben lett volna. Erről Trump azt mondta, hogy nagyon hamar ők is átköltöznek Washingtonba, amint Barronnak véget ér az iskola.

Korábban a New York Post írt arról, hogy felesége és fia januárban még nem csatlakozik Trumphoz a Fehér Házban, ezt pedig most Trump megerősíteni látszott.

Trump harminc éve a legtöbb időt New York-i otthonában töltötte. A százmillió dollárosnál is nagyobb értékűre becsült, többemeletes lakás a manhattani Trump-toronyház legfelső emeletein van, a francia király, XIV. Lajos stílusában berendezve, freskókkal, aranyozott brokátokkal és selyemtapétával díszítve.

A titkosszolgálat azonban már többször is jelezte neki, hogy elnökként mindenképpen azt szeretnék, ha a Fehér Házban lakna, mert ott tudják leginkább garantálni a biztonságát.  • Hírek
  • Hírek