Sarah Palin kaphatja a veteránügyi tárcát

2016.11.30. 23:04

Az egykori alaszkai kormányzó és alelnökjelölt az elsők között állt Trump mellé a kampányban a republikánusok közül, és most meg is lehet a jutalma.

Az  ABC szerdai cikke tudni véli, hogy az új elnök az  52 éves Palinre bízhatja a veteránügyi minisztériumot, amely a legnagyobb létszámú kormányszerv Amerikában, 300 ezernél is több alkalmazottal.

Palin korábban már támadta Obamát a veteránok kezelése miatt: "A minisztériumi bürokrácia megöli a veteránjainkat" - mondta akkor. Most ő maga is megosztotta az ABC cikkét a Facebookon, az alábbi szavak kíséretében: "Legyünk hálásak, hogy rövidesen olyan főparancsnoka lesz a hadseregnek, aki támogatja a veteránjainkat, és betartja, amit a nemzetnek ígért" - méltatta Donald Trumpot.

"A magánszektor híveként tisztában vagyok vele, hogy az alkalmazottak számának növelése nem lehet megoldás. Ez az elnök, aki megígérte, hogy megtisztítja a minisztériumokat az azt átszövő korrupciótól, pont az, amire a veteránoknak és az aktív katonáinknak szüksége van" - lelkendezett Palin, akinek a legidősebb fia Irakban szolgált.

Mint a cikk megjegyzi, vannak a posztra más jelöltek is, akik közül az egykor massachussettsi szenátor, Scott Brown már járt is a Trump-toronyban, hogy tárgyaljon az új elnökkel. Palin mellett szól azonban az is, hogy jó viszonyt ápol Trump kampányfőnökével, Steve Bannonnal, aki korábban dokumentumfilmet is forgatott róla. 

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft