Trump kiosztott még két posztot

2016.11.30. 00:10

Így zajlik az előválasztás

Donald Trump újabb két miniszterjelöltjét választotta ki: Elaine Chao, George W. Bush munkaügyi minisztere lesz a közlekedésügyi miniszter, míg Tom Price georgiai képviselő az egészségügyi tárcát kapja meg, mindketten washingtoni bennfenteseknek tekinthetők.

A tajvani születésű Chao 63 éves, és az idősebb Bush idején is a kabinet tagja volt közlekedési miniszter-helyettesként. Chao már a kampányban is adott tanácsokat Trumpnak a csendes-óceáni térséget érintő ügyekben. Nem mellesleg ő a republikánusok szenátusi vezetőjének, Mitch McConnellnek a felesége.

Chaónak kulcsfontosságú szerepe lehet majd Trump infrastrukturális ígéreteinek megvalósításában. A leendő elnök ugyanis azt ígérte, hogy többet költenek majd utakra, hidakra, repterekre. Chao a harmadik nő, aki fontos posztot kap Trumptól, Nikki Haley dél-karolinai kormányzó lesz az ENSZ-nagykövet, míg Betsy DeVos az oktatási tárcát vezeti majd.

Tom Price
Tom Price
Fotó: Alex Wong

A 62 éves Price a képviselőház költségvetési bizottságának elnöke, emellett ortopéd sebészorvos, és keményen ellenezte az Obamacare-t. Price vezényelheti le a republikánusok által kezdettől támadott egészségügyi reform lebontását. Trump a kampányban azt ígérte, hogy visszavonja az Obamacare-t, de megválasztása óta már arról is beszélt, hogy egyes elemeket mégis megtarthat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás