A hadsereg Manhattan felett készül a Trump Mentőakcióra

2016.12.22. 13:49

Alacsonyan repülő katonai szállítógépeket és helikoptereket szúrtak ki New York lakosai a múlt héten Manhattan felett. Az NBC-nek a hatóságok azt is elárulták, hogy a gépek arra az esetre gyakorlatoznak, ha a megválasztott elnököt ki kéne menteni a Trump Toronyból. A csupa arany felhőkarcolót nem a világ leendő legveszélyeztetettebb emberének találták ki, ezért dolgozott ki a légyügyi hatóság a hadsereggel és közösen egy vészforgatókönyvet arra az esetre, ha a megválasztott elnököt támadás érné. Egy esetleges mentőakcióban két UH-60 Blackhawk helikopter és egy C-130-as szállítógép venne részt - a gyakorlat során azt próbálták el, hol lehetne a legnagyobb biztonsággal felvenni Donald Trumpot.

Az akció okozott némi zavart a városvezetés körében - melynek amúgy is csak púp a hátán a Trump Torony biztosítása -, mivel a Rendkívüli Helyzetek Osztálya szerint csak röviddel a gyakorlat előtt értesítették őket és a New York-i rendőrséget. Egy biztonságpolitikai szakértő szerint az elsődleges evakuációs pont a torony teteje lehet.

Donald Trump megválasztása óta a manhattani Trump Toronyból irányítja a kormányalakítást, és a januárig tartó hatalmi átmenetet, de január 20-tól átköltözik majd a Fehér Házba.

G
M
T
                       
Text-to-speech function is limited to 100 characters
   Options : History : Help : Feedback Close