Donald Trump a CIA központjába látogatott

2017.01.21. 21:05
1 hozzászólás

Donald Trump szombaton meglátogatta a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) központját. Az elnök nem vitte magával Mike Pompeot, az általa jelölt CIA-igazgatót, a vizittel csak köszönetet akart mondani a hírszerző közösség tagjainak. 

A CIA és Donald Trump között enyhén szólva sem felhőtlen a viszony, az elnök Twitterén John Brennan CIA-igazgatót vádolta meg, hogy kiszivárogtatta állítólagos oroszországi dolgait, az eljárást a náci Németországéhoz hasonlónak minősítve. Bár Brennan ezt visszautasította, amerikai lapok szerint a hírszerzés változatlanul vizsgálja Trump esetleges orosz kapcsolatait.

A beiktatás utáni kongresszusi díszebéden Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője Mike Pence alelnök közbenjárását kérte, hogy John Brennan maradhasson a CIA igazgatója a Trump által jelölt Mike Pompeo kansasi képviselő helyett.

Trump az elnöki irodát is átrendeztette, így visszakerült oda az Obama által eltávolított Churcill-szobor, valamint Roosevelt elnök mellszobra, sőt még a függönyöket is aranyszínűre cserélték.