Joe Biden hazug, kutyaképű póni katonának nevezett egy nőt a kampányeseményén

2020.02.10. 23:43 Módosítva: 2020.02.11. 00:27

Nem kis megrökönyödést váltott ki Joe Biden, korábbi alelnök, amikor vasárnap egy kampányeseményen egy 21 éves egyetemista nőt viccelődve ugyan, de „hazug, kutyaképű póni katonának” nevezett. 

A New Hampshire-i Hamptonban kérdezett a közgazdásznak tanuló Madison Moore, aki előre figyelmeztette a demokrata jelöltként induló Bident, hogy kérdése „kicsit gonosz” lesz.

Az egyetemista azt kérdezte, hogy miután egyértelműen ő volt a versenyben a legtöbb előnnyel induló jelölt, tekintettel arra, hogy nem volt impeachment eljárás ellene, volt már alelnök, mivel magyarázza az iowai vereséget, és miért kell az embereknek elhinniük, hogy meg tudja nyerni az elnökválasztást?

Biden megkérdezte, hogy volt-e már jelölőgyűlésen, amire a nő igennel felelt. Erre kontrázott Biden, hogy biztosan nem volt és egy hazug, kutyaképű póni katona. Az egykori alelnök, aki korábban egy gyomroshoz hasonlította a vereségét, azzal magyarázta azt, hogy kihívóinak szervezettebb volt a kampánya.

A Yahoo News szerint Biden nem először használta egyébként a kifejezést, 2018 novemberében az akkori szenátor Heidi Heitkampra használta, és akkor saját bevallása szerint egy John Wayne filmből vette azt.