Trump Mini Mike-nak nevezte demokrata ellenfelét, Michael Bloomberget

2020.02.21. 08:12 Módosítva: 2020.02.21. 08:17

Donald Trump amerikai elnök leginkább a demokrata elnökjelölt-aspiránsokon élcelődött csütörtök esti kampányrendezvényén Colorado Springsben. Az elnököt óriási tömeg fogadta, beszédét többször tapssal és éljenzéssel szakították félbe. Trump kitért ugyan kormányzata teljesítményére is, de főként demokrata párti vetélytársait bírálta a demokraták elnökjelöltségére pályázó hat politikus szerda este, Nevadában rendezett országos tévévitája alapján, írja az MTI.

Nem tudom, nézte-e valaki az előző esti vitát? Tudják, Mini Mike nem szerepelt jól

- mondta Trump Michael Bloombergről, akit 173 centis, átlagos testmagassága ellenére kezdettől fogva így nevez. Trump korábban azt írta: senki ellen nem küzdene meg szívesebben, mint Bloomberg ellen. Trump szerint a tévévitán Bloomberg "bolondot csinált magából, bedugult".

Felidézte Amy Klobuchar minnesotai szenátor és Pete Buttigieg indianai volt polgármester szerdai vitájának egy epizódját, amikor Buttigieg emlékeztette Klobuchart, hogy egy interjúban nem tudta megnevezni Mexikó elnökét, mire a politikusnő ingerülten visszavágott: "szóval, azt akarja mondani, hogy buta vagyok?" Trump ezt úgy kommentálta, hogy Klobuchar is "bedugult". Majd hozzátette, hogy szerinte Klobuchar kampányának ezzel vége.

Az amerikai elnök, aki köztudottan szereti dicsérni magát, csütörtök este azt fejtegette: 2016-ban azért is választották meg, mert "a vitákon, Mini Mike-kal ellentétben, tudtam válaszolni a kérdésekre".

A mintegy egyórás beszédben Trump ismét ostorozta a sajtót, amely szerinte tisztességtelen, mert nem számol be a kormányzat eredményeiről. "De úgyis mi fogunk nyerni" - utalt a novemberi választásokra.

Az elnök nem kímélte a hollywoodi Oscar-díjas dél-koreai filmet, az Élősködőket sem: 

Elég gondunk van Dél-Koreával a kereskedelem miatt. A tetejében még az év legjobb mozijának járó díjat is nekik adjuk? Ez jó volt? Nem is tudom.