Joe Biden legnagyobb félelme, hogy Trump "megpróbálja elrabolni a választást"

2020.06.11. 20:54 Módosítva: 2020.06.11. 20:54

Így zajlik az előválasztás

Joe Biden demokrata párti elnökjelölt a The Daily Show vendége volt, ahol elég erős állításokat fogalmazott meg Donald Trumpról - írja a CNN.

"Ez a legnagyobb aggodalmam, hogy az elnök megpróbálja elrabolni ezt a választást" - mondta Biden a műsorban arra célozva, hogy az amerikai elnök az aggályok szerint megpróbálhatja majd megnehezíteni az érvényes szavazást.

Ezután műsorvezetői kérdésre válaszolva azt mondta, hogy igen, megfordult már a fejében az is, hogy amennyiben Trump esetleg kikapna a novemberi választáson, akkor nem ismeri el a vereségét, és nem lesz hajlandó elhagyni a Fehér Házat.

Biden kiszólt az amerikai katonáknak is, azt mondta, hogy hisz benne, hogy amennyiben Trump nem akarná elhagyni a Fehér Házat egy vereség esetén, akkor kikísérnék az épületből. Ennek a megjegyzésének aktuálpolitikai üzenete van. Az utóbbi napokban több katonai vezető is kritizálta Donald Trumpot amiatt, hogy belengette, a hadsereggel fogja szétlövetni a George Floyd halála miatt kitört zavargásokat.

Kapcsolódó

Fortyogó kuktát hevített tovább George Floyd és a járvány

Más fejlett országokhoz képest az USA-ban elképesztő szakadék tátong a gazdagok és a társadalom többsége között, az egyenlőtlenségek ráadásul évtizedek óta nőnek. A koronavírus, a válság, az intézményesült rasszizmus és fokozatos lecsúszás évtizedek óta tartó érzése puskaporos elegyet alkot.

Erre utalt a demokrata párti elnökjelölt emlékeztetve arra, hogy az Egyesült Államok nem egy katonai junta.  • Bérelnék
  • Bankszámla