– jelentette ki Trump manhattani felkőkarcolójának előcsarnokában tartott zagyva beszédében, amelyet minden nagyobb hírcsatorna közvetített. 

Elszabadulhatnak az események

A modern történelem választási kampányai során 2024-ben Trump volt a leginkább kitéve a közvetlen ráhatásán kívül álló erőknek. Tanácsadói és ügyvédei úgy vélik, hogy a lehető legtöbbet tették az őt vizsgáló ügyészekbe vetett bizalom aláásása érdekében, és teljes gőzzel igyekeznek elérni mind az eljárás leállítását, mind pedig lassítását.

Az elmúlt hónapokban New York államban üzleti csalásért és rágalmazásért polgári peres ítéletekkel kellett szembenéznie egy nő miatt, akinek a Trump által elkövetett szexuális zaklatásról szóló állításait egy másik esküdtszék hitelesnek találta.

Két másik szövetségi büntetőeljárás is folyik ellene: a titkos iratok helytelen kezelése miatt indított szövetségi nyomozás akadályozása és a 2020-as választások utáni hatalomátadás akadályozására irányuló összeesküvés. Georgia államban is büntetőeljárást indítottak ellene a 2020-as választási eredmény megdöntésére tett állítólagos erőfeszítéseivel kapcsolatban. 

„A kulcsfontosságú célállamokban a választók már döntöttek. A legtöbb szavazó, különösen a mi támogatóink úgy vélik, hogy az ügy politikai indíttatású, és ha Trumpot elítélik, akkor az csak egy kirakatper. A középen állókat pedig nagyrészt nem érdekli a dolog, és az ő szavazatukat nem fogja befolyásolni a per végkimenetele” – fogalmazott Toni DiFabrizio, a Trump-kampány közvélemény-kutatója.