Ők próbáltak kitörni Clinton és Trump árnyékából

2016. november 8., 00:33 Módosítva: 2016.11.28 23:39
14

Az amerikai elnökválasztás mindig a demokrata és a republikánus párt jelöltjeinek nagy csatájáról szól, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének kisebb indulók is Hillary Clinton és Donald Trump árnyékában.

Tovább

Ön észreveszi, miben változott meg Trump?

2016. november 7., 23:03 Módosítva: 2018.11.30 12:20
211

Mi a különbség?

Nem mai sztori, de az MTI helyszíni tudósítója csak hétfőn este írta meg, anélkül pedig a választási dömpingben észre sem vettük, hogy Trump az utolsó napokban úgy döntött, megváltoztatja a külsejét.

Itt a kép, és szavazhat, miben más a régi és az új Trump, majd hajtás alatt ott a válasz is. 

Tovább

Lesz-e 2017-től újabb CIA-puccs az Orbán-kormány ellen?

2016. november 7., 20:56 Módosítva: 2016.11.08 20:07
316

Az Egyesült Államok hosszú ideje legizgalmasabb elnökválasztásának előestéjén a republikánus jelölt Donald Trump nemzetközi támogatói között mindössze három hivatalban lévő kormány- és államfő található, legalábbis az ezt gyűjtő Wikipédia-oldal szerint:

Trumpot csak az 1985 óta hatalomon lévő kambodzsai miniszterelnök, Hun Szen, a flúgos Kreml-barát cseh elnök, Milos Zeman, és persze Orbán Viktor támogatja.
Tovább

Clinton halottidéző szeánszairól kamuzik az orosz propagandagépezet

2016. november 7., 20:07 Módosítva: 2016.11.08 08:16
133

Hogy Donald Trump a Kreml favoritja az idei elnökválasztási szezonban, azt eddig is tudtuk – lásd a Demokrata Párt szervereibe ki-be járogató orosz hackereket –, de a putyinista dezinformációkat terjesztő propagandaoldalak a kampány finisében is kitettek magukért. A közép-európai orosz dezinformációt monitorozó Political Capital összeállítása szerint egy egészen durva konteót is elővettek a magyar nyelvű propagandaoldalak, miszerint 

Hillary Clinton férje nőügyeit úgy tudta kiheverni, hogy a spiritualizmushoz fordult. Tényként közlik, hogy Clinton halott emberekkel, például Eleanor Roosevelttel konzultált, bár Jézust már nem akarta megidéztetni, mert az „túl intim” lett volna számára. 

Tovább

Bush óta nem gyűlöltek ennyire senkit a popzenében

2016. november 7., 13:14 Módosítva: 2016.12.22 17:50
286

Talán az összes művészeti szegmens közül a zenében a legnépszerűtlenebb Donald Trump. A feketék körében kifejezetten rühellik, ezért annyira nem meglepő, hogy a hiphopban már a felbukkanása óta folyamatosan üzengetnek neki, de a jelenség mára akkorára nőtt, hogy Eminemtől a Franz Ferdinandig mindenki ki akarja venni a részét abból, hogy egy dallal küldje el a fenébe a republikánusok elnökjelöltjét.

Tovább

Hajrá, Amerika, szavazzatok egy nagypofájú diktátorra!

2016. november 7., 07:16 Módosítva: 2016.11.07 15:26
763

A közösségi médiában villámgyorsan fölkapták egy amerikai, de német származású felhasználó grafikáját. A képen olvasható szöveg arra biztatja az embereket, hogy nyugodtan szavazzanak Donald Trumpra; ahogy a német példa bizonyítja, semmi baj nem lehet belőle, ha az emberek egy diktatórikus hajlamú, gyűlölködő politikust választanak az ország vezetőjévé.

Tovább

Emailbotrány: az FBI nem talált bizonyítékot Clinton bűnösségére

2016. november 6., 22:47 Módosítva: 2016.11.07 13:23
895

Egy újabb (utolsó?) nagy fordulatként, másfél nappal a keddi elnökválasztás előtt az FBI váratlanul bejelentette, hogy továbbra sem talált bizonyítékot arra, hogy Hillary Clinton bűncselekményt követett volna el, és vádemelést sem javasol, ezzel az amerikai választási kampány hajrájában ismét előkerülő emailbotrány lezárulni látszik.

Az amerikai kongresszushoz írt levelében James Comey FBI-igazgató kifejtette: az ügynökség lezárta a vizsgálatot, és nem talált rá alapot, hogy változtasson a júliusi konklúzióján. Comey azt írta, Clintonról júliusban megállapították, hogy felelőtlen volt, de nem követett el bűnt, amikor külügyminiszterként a nemzetbiztonsági szempontból kritikus fontosságú anyagokat a saját emailszerverére irányította.

Tovább

Donald Trumpot egy rendbontó miatt le kellett menekíteni a színpadról

2016. november 6., 15:59 Módosítva: 2016.11.07 07:12
1

Donald Trump, republikánus elnökjelölt épp a nevadai Renóban tartott beszédet egy kampányrendezvényen, amikor egy rendzavaró miatt, biztonsági okoktól a testőreinek le kellett kísérniük a színpadról, írja az MTI. Az esetről videó is készült: 

Több tanú az állítja, hogy látták, ahogy a rendbontó rohan a színpad felé és hallottak kiáltásokat, hogy "pisztoly van nála". Emiatt kitört a pánik, habár magát a fegyvert senki sem látta, és mint kiderült, nem is volt. Ettől függetlenül a biztonságiak hamar hatástalanították a kopaszodó, 30-40-es éveiben járó férfit:

Trump az eset után megköszönte a biztonságiak munkáját, majd kijelentette, hogy:

"Semmi sem állíthat meg minket, hogy Amerikát újra naggyá és biztonságossá tegyük".

Donald Trump magyarországi menekültekkel riogatja az amerikaiakat

2016. november 6., 13:06 Módosítva: 2016.11.07 08:46
523

Donald Trump kampánya annyi botrányon van már túl az elnökválasztási kampány finisében, hogy a legújabb valószínűleg már ki sem fogja verni igazán a biztosítékot. 

Trump, utolsó, 2 perces tévéreklámjában vehemensen sulykolja azokat az üzeneteket, amikkel a legnagyobb sikert érheti el: a berendezkedett politikai elit évtizedek óta tönkreteszi az Amerikai Egyesült Államokat és ezt a hanyatlást egyedül a megkérdőjelezhető teljesítményű üzletember, Donald Trump tudja megállítani.

Ennek központi része az is, hogyha Hillary Clintonon és a demokrata párton múlik, akkor az országot elárasztják a mexikói menekültek, akik Trump szerint mind szexuális bűnözők. Azt, hogy milyen sokan érkeznek egy Magyarországon forgatott részlettel igyekszik alátámasztani. 

Tovább

Clinton-Trump: rettentő szoros lehet

2016. november 6., 11:49 Módosítva: 2016.11.10 12:32
211

Néhány nap maradt már csak, és eldől, hogy Hillary Clinton, vagy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke, az utolsó hajrára pedig országosan egymáshoz közelítve, a mindent eldöntő csatatérállamokat tekintve pedig ennél is szorosabban fordultak rá a jelöltek. Összességében még mindig Clinton van előnyösebb helyzetben, és ő vezet, azonban a trendek Trump erősödését hozták az elmúlt két hétben, és nem lehetetlen, hogy akkor is ő emelkedjen ki szűk győztesként a végén, ha a demokrata jelölt kap több szavazatot. Minden azon múlhat majd, hogy az utolsó pillanatban egy-egy néhány százalékon belüli állam merre billen el.

Tovább

Hétfői terrortámadásra figyelmeztetett az FBI

2016. november 6., 08:15 Módosítva: 2016.11.06 10:48
2

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a titkosszolgálat szombaton figyelmeztetést adott ki, eszerint az elnökválasztás előtti napon terrortámadások várhatók – írja az MTI.

Az FBI szerint hétfőn New York államban, Virginiában és Texasban esélyes terrortámadás. A New York Post értesülései szerint a titkosszolgálat erről már korábban értesítette a terrorelhárító egységeket. Arról azonban nem adtak tájékoztatást, hogy melyik államban milyen célpontoknál számítanak támadásokra.

"A terrorelhárítás és a belbiztonsági illetékesek felkészültek arra, hogy megvédjék az Egyesült Államokat" – idézett a CBS híradója nevük elhallgatását kérő FBI-tisztségviselőket. A New York Post információi szerint New York városában erőteljes készültség van, a választás napjára láthatóan megnövelik a rendőri jelenlétet. A hatóságok komolyan veszik a jelzést, mert mindkét elnökjelölt New Yorkban rendezte be főhadiszállását a választás napjának estéjére, és mindketten azt tervezik, hogy ott ünnepelnek.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a terrorellenes készültséget, de azt közölte, hogy a választás napján több rendőr és több nemzeti gárdista lesz az utcákon.

Sokkal több mint first lady

2016. november 5., 19:10 Módosítva: 2016.11.06 19:57
74
A gazdag özvegyről, Edith Wilsonról sokan úgy tartják, hogy tulajdonképpen ő volt az Egyesült Államok első női elnöke. Eleanor Roosevelt saját magát deréktól lefelé lebénult férje szemének és fülének nevezte, és Nancy Reagan esetében sem csak a szerelmes férj üres hízelgése volt, hogy nélküle Ronald Reagan bizony sehova sem jutott volna. Bemutatunk három first ladyt, akik Hillary Clinton előtt váltak igazán befolyásossá nőként a Fehér Házban.

Szimbolikus helyszínt választott Hillary Clinton kampánya hivatalos elindításához: a nő, akiből az Egyesült Államok nagy pártjait nézve az első női elnökjelölt lett, kedden pedig eldől, hogy lesz-e az ország első női elnöke is, a New York-i Roosevelt-szigeten mondta el a fontos beszédet.

Tovább

Ismerje meg, kik állnak Clinton és Trump mögött

2016. november 5., 19:10 Módosítva: 2017.03.23 01:43
70
A Trump vagy Clinton kérdés valószínűleg nem olyan egyértelműen fog eldőlni, mint ahogy másfél hete kinézett, az állás országosan és a csatatérállamokban is szoros négy nappal a választás előtt. Az viszont minden eddiginél fontosabb, kik veszik majd körül a győztest. Az elnökjelöltek embereiből nagyon könnyen az elnök emberei lehetnek, akik a leginkább meghatározzák a következő négy évet.

Hillary Clinton kampánycsapatának több fontos tagja is előtérbe került az elmúlt időszakban az FBI múlt pénteki bejelentése és a Wikileaks-szivárogtatások miatt, de Donald Trump mellett sem kevésszer kellett nyilatkoznia kampánymenedzserének és tanácsadói is időről időre kardoskodnak mellette a hírekben. Rengeteg különböző tanácsadó, elemző, kommunikációs szakember dolgozik szegről-végről egy kampány mellett, most közülük azt a 2-3 háttérembert választottuk ki, akik igazán meghatározóak lehettek, és akár a következő Fehér Házban is fontos szerepet kaphatnak.

Tovább

Mit gondol, kit támogat Vasember, vagy Mike Tyson?

2016. november 5., 16:33 Módosítva: 2016.11.06 22:14
94

Akár tetszik, akár nem, a celebeknek is megvan a a véleményük a politikáról, ami különleges helyzetükből adódóan rengeteg emberhez jut el. A jelenlegi kampány alatt is jól látszik, hogy sokan aktívan kihasználják óriási követőbázisukat, hogy szavazásra buzdítsanak, vagy a nekik tetsző jelölt irányába terelgessék az embereket. Clinton és Trump csatája rendkívül kiélezett, ennek megfelelően pedig mindkét oldalon találni igazán nagy neveket – habár Hollywood többsége egyértelműen Clinton-párti, többen is részt vettek a sztárok közül különböző kampányrendezvényeken –, akik közül a Vanity Fair és a Daily News összefoglalóiból válogattunk.

Tovább

Playboy-modellel csalta a feleségét Trump

2016. november 5., 10:40 Módosítva: 2016.11.07 00:56
75

150 ezer dollárt, vagyis több mint 40 millió forintot fizetett egy amerikai médiacég Karen McDougal Playboy-modellnek, hogy sehol se jelenhessen meg a története a republikánus elnökjelölttel folytatott románcáról, írja a Wall Street Journal a lap birtokába jutott dokumentumok alapján.

A Donald Trump-párti National Enquirer bulvárlap augusztusban 150 ezer dollárt fizetett McDougalnek a sztoriért, miszerint 2006-ban viszonyt folytatott a vállalkozóval, aki akkoriban már házas volt. A cikk azonban soha sem jelent meg, ugyanis az újságot kiadó American Media vezérigazgatója, David Pecker régi barátja és üzletfele Trumpnak, és azért vásárolta meg a sztorit, hogy soha ne jelenhessen meg a sajtóban.

McDougal több médiafelületet is megkeresett a történetével, végül az American Media ajánlotta érte a legtöbb pénzt. A Wall Street Journalhez került szerződés szerint a cég exkluzív jogokkal rendelkezik minden olyan történettel kapcsolatban, amiben McDougal szexuális közelségbe került egy házas férfivel. Az egykori modell a szerződés érelmében sem a sajtóban, sem a közösségi médiában nem nyilatkozhat az ügyről, különben 150 ezer dollárt kell fizetnie.

Tovább

Clinton-Trump: 2:1

2016. november 5., 08:18 Módosítva: 2016.11.05 14:24
81

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje pénteken két felmérés szerint is vezetett Donald Trump republikánus elnökjelölt előtt. A The Washington Post elemzése szerint azonban Trumpnak áll a zászló, írja az MTI.

A RealClearPolitics összesítése szerint Clinton 2,3 ponttal vezet országosan, de több csatatérállamban, köztük a nagyon fontos New Hampshire-ben is megerősödött Trump. A FiveThirtyEight felméréseket összesítő modellje szerint Clintonnak 64,5 százalék, Trumpnak 35,5 százalék esélye van megnyerni a keddi választást.

Tovább

Terrortámadás érheti Amerikát hétfőn

2016. november 4., 16:29 Módosítva: 2016.11.05 18:13
92

Az amerikai hírszerzés arra figyelmeztette a terrorellenes erőket, hogy az al-Kaida három államban csaphat le hétfőn, a választások előtti napon, közölte a CBS News.

A csatorna szerint New York, Texas és Virginia mind lehetséges célpontok, de ennél pontosabban nem határozták meg a fenyegetett helyszíneket.

Tovább

Korunk legnagyobb trolljának felesége fellépett az internetes zaklatás ellen

2016. november 4., 10:44 Módosítva: 2016.11.04 14:43
3

Donald Trump felesége, az egykori modell Melania Trump is megtolja férje kampányhajráját, a billegő államokban három önálló rendezvényt is tart. Ez azért is nagy szó, mivel a szlovén származású Melania Trump nem túl jó szónok, a nyári elnökjelölő konvenció óta nem is szólalt fel kampányrendezvényen - akkor beszédében sem volt sok köszönet, mivel kiderült, hogy (beszédírója) egész bekezdéseket plagizált Michelle Obama 2008-as demokrata konvención elmondott beszédéből. Csütörtök délután Pennsylvania Mike Pence alelnökjelölt feleségével, Karen Pence-szel közösen lépett fel.

Tovább

Nagy fináléra készülnek Clintonék

2016. november 3., 21:00 Módosítva: 2016.11.04 09:18
74

Hillary Clinton tévés hirdetésekbe öli a pénzét az utolsó napokban, és Pennsylvaniába mozgósít a választás előtti estére. Közben az FBI állítólag kiterjedt nyomozást folytat a Clinton Alapítvány miatt.

Tovább

Egymástól pár sarokra várja majd az eredményeket Trump és Clinton

2016. november 3., 13:12 Módosítva: 2016.11.03 19:53
3

Nem kell majd nagyon messzire mennie az amerikai elnökválasztás vesztesének, hogy gratuláljon a nyertesnek november 8-án, Hillary Clinton és Donald Trump ugyanis egyaránt New Yorkban tartja az eredményváró buliját, egymástól alig három kilométerre.

A döntés nem igazán meglepő, hiszen mindkét jelölt New York-i kötődésű. Bár Clinton eredetileg Chicago mellett született, szenátorrá mégis New Yorkban választották, és ebben az államban van a birtokuk is. Trump pedig itt csinálta meg a szerencséjét abból a pénzből, amit a szintén New Yorkban meggazdagodott apjától kapott. Az viszont nem gyakori, hogy a két jelölt és támogatói egy városban, sőt, egy környéken izgulják végig a választásokat.

Tovább

Hiába az FBI nyomozása, Clinton biztosan vezet

2016. november 3., 06:34 Módosítva: 2016.11.03 14:44
22

Egy szerdán közzétett közvélemény-kutatás szerint Hillary Clinton ismét ugyanannyival vezet Donald Trump előtt, mint az előtt, hogy az FBI pénteken bejelentette, hogy újraindította a nyomozást az e-mailjei ügyében.

A Reuters hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutató felmérése szerint a demokrata párti politikus országosan ismét 6 százalékponttal népszerűbb republikánus ellenlábasánál azok körében, akik várhatóan elmennek majd szavazni jövő kedden, vagy már szavaztak is.

Tovább

Bill Clinton egyik utolsó intézkedéséről hozott nyilvánosságra jelentést az FBI

2016. november 2., 21:03 Módosítva: 2016.11.03 08:30
20

Az FBI nyilvánosságra hozott egy jelentést, ami Bill Clinton 15 évvel ezelőtti, egyik utolsó intézkedését vizsgálta, ezen pedig megint felháborodtak a demokraták.

Tovább

Még a fideszesek is Clintont akarják

2016. november 2., 19:14 Módosítva: 2016.11.03 09:38
657
Ötször több magyar látná szívesen Hillary Clintont az amerikai elnöki székben, mint Donald Trumpot, és szokatlanul sok olyan honfitársunk van, akiket egyszerűen nem érdekel az amerikai elnökválasztás vagy nem tudnak dönteni a két jelölt között. Ez derült ki abból az országos reprezentatív közvélemény-kutatásból, amit az Index rendelt meg a Závecz Researchtől.

Miközben az elmúlt héten Donald Trump közelebb került az országos felmérésekben az utolsó összesítések szerint mindössze 2 százalékponttal vezető Hillary Clintonhoz, úgy tűnik, a magyarok inkább a demokrata jelölthöz húznak, amennyiben az amerikai elnöki székről van szó.

Sokkal kevesebben vannak azok, akik a republikánus Donald Trumpot látnák szívesebben (11%) az Egyesült Államok élén. Meglepően magas azoknak az aránya (az összes megkérdezett 35%-áról van szó), akik ebben a kérdésben nem nyilvánítanak véleményt. Vagy azért, mert nem érdekli őket az amerikai elnökválasztás, vagy azért, mert nincs elegendő információ a birtokukban a döntéshez.

Tovább

Clinton és Trump ragaszkodik a saját ágyához

2016. november 2., 18:05 Módosítva: 2016.11.03 11:14
6

Van egy nagyon furcsa közös metszete Hillary Clinton és Donald Trump kampányának: mindketten rendszeresen hazajárnak aludni. Ez elsőre nem tűnik olyan furcsának, hiszen az embereknek az a szokásuk, hogy az otthonukban alszanak. Csakhogy az amerikai elnökjelölteknél korábban luxusnak számított az ilyen, főleg a kampányhajrában.

Tovább

Ha megválasztják, lemondatás fenyegeti Clintont

2016. november 2., 13:23 Módosítva: 2016.11.06 22:34
9

Egyértelműen impeachment vár Hillary Clintonra, ha megtartva szűkülő előnyét Donald Trumppal szemben végül megnyeri az elnökválasztást – állítja Ron Johnson. Igaz, a republikánus szenátor, miközben az emailbotrány kapcsán bűnvádi eljárással fenyegeti az elnököt, azt is elismeri, hogy elég gyenge az elnökjelölti felhozatal mindkét oldalon.

Tovább

Washington Post/ABC News felmérés: Trump átvette a vezetést

2016. november 1., 18:12 Módosítva: 2016.11.02 13:02
1059

Megjelentek a Washington Post és az ABC News követéses közvélemény-kutatásának legújabb eredményei: azok szerint egy hajszállal, de átbillent az állás Donald Trump javára. Míg legutóbb még 1 pontos előnyt jeleztek Hillary Clintonnak, a kedd reggeli jelentés szerint 46:45 arányban már a republikánus elnökjelölt vezet országosan.

Tovább

Kettős mércével vádolják a demokraták az FBI-igazgatót

2016. november 1., 13:11 Módosítva: 2016.11.01 19:39
43

Miután az elmúlt napokban minden Hillary Clinton emailjeiről szólt megint, a demokrata jelölt kampánycsapata „égbekiáltó kettős mércével" vádolja James Comey FBI-igazgatót.

Tovább

Eljött a mindent eldöntő utolsó egy hét: Clinton vagy Trump?

2016. november 1., 08:53 Módosítva: 2016.11.03 14:47
306

Amerika történetének két legkevésbé népszerű elnökjelöltjének küzdelméből egy hét van hátra, de ez biztosan rettentő izgalmasan alakul majd. Csak a hét közepére derülhet ki pontosan, mennyit számított az FBI igazgatójának pénteki bejelentése, ami után az elmúlt napokban megint minden a felmérésekben vezető Hillary Clinton emailjeiről szólt. Az biztos, hogy Donald Trump a múlt héten erősödni tudott országosan és több csatatérállamban is, főként a republikánusok sorakoztak fel mögé. A legnagyobb kérdés viszont most már a bizonytalanok, és a kis jelöltek szavazóinak döntése lehet.

Tovább

Donald Trump az egyik kisebb jelöltnek is keményen nekiment

2016. október 31., 13:00 Módosítva: 2016.11.07 00:56
78

„Még senki se hallott” Evan McMullinról, Utah állam egyik független jelöltjéről – mondta a Fox Newsnak egy interjúban Donald Trump. Szerinte McMullin – aki évekig a CIA tisztje volt, majd pedig republikánus politikusok mellett dolgozott – nem más, mint a Weekly Standard nevű lap szerkesztője, William Kristol bábja.

Tovább

Megvan az engedély arra, hogy Clinton leveleit átvizsgálják

2016. október 31., 08:35 Módosítva: 2016.10.31 20:29
1

Nagy nyomás alá került az FBI igazgatója, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda mielőbb hozza nyilvánosságra, milyen e-mailekre bukkant, melyeknek közük lehet ahhoz, hogy Clinton külügyminiszterként privát e-mailcímét használta, de a hatóságnak vasárnapra sikerült megszereznie a bírói engedélyt a levelek tüzetes átvizsgálásához - árulták el az ügyet ismerő források Washingtonban.

A bennfentesek világossá tették, hogy bíró által kiállított felhatalmazás nélkül az FBI nem vizsgálhatta volna át a dokumentumokat, ám az FBI-nak vasárnap sikerült beszereznie a bírói parancsot, hogy átvizsgálhassák az újabb adathalmazt. James Comey, az FBI igazgatója pénteken arról tájékoztatta a washingtoni törvényhozást, hogy egy másik ügyben olyan levelekre bukkantak, melyek relevánsak lehetnek azzal a vizsgálattal kapcsolatban, melyet az FBI korábban Clinton e-mailjei miatt folytatott. Az továbbra sem világos, hogy mikor hozhatja nyilvánosságra az FBI, hogy pontosan mit is találtak.

Harry Reid, a demokraták vezetője a szenátusban levelet írt Comeynak, melyben azt írja, hogy az FBI igazgatója megsérthette azt a törvényt, amely tiltja, hogy a kormány beavatkozzon a választási folyamatba. John Podesta, Clinton kampánymenedzsere úgy vélte, Comey bejelentése "túl sok célozgatást és túl kevés tényt" tartalmazott. Egyelőre semmit nem tudni arról, mit is talált pontosan az FBI. "Semmi nem bizonyít bűncselekményt, nem hangzott el bűncselekménnyel kapcsolatos vád. Semmi nem utal arra, hogy ennek egyáltalán köze van Hillaryhez" - fogalmazott Podesta.

Tovább