Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Miért is utálom Hillary Clintont?

2000.11.06. 09:58
Girlpower, girlsrule, girl, girl, girl. Nehéz ügy, de valakinek kezelni kell, mert New Yorkban az igazi választási téma a demokrata Hillary és a republikánus Rick Lazio közötti párharc. Nehéz ügy, mert a logika teljesen kihalt, érzelmi választások dúlnak, hirtelen feminista ügy is lett a dologból. Pedig mennyire messze áll Hillary a feminizmustól, a hölgyek felemelkedésétől, a liberalizmustól és főleg az egyenlőség fogalmától.
A hetedik sugárúton megy a tüntetés, bömböl a magnóból a "Back to the USSR", bömböl "Get back...", van sok sokatmondó plakát, legtöbbje Hillary és a seprűnyél közti viszonyról szól. Szociológia órán lenne jó igazán elővenni az öreg soviniszta zsargont, hogy talán jobb volt választójog előtt, tutti lenne huhogás, meg a pofámba egy pár tornacipő. Ahogy illik. De nem is ez a baj, nem akarok én provokálni, vagy az idő kerekét visszafordítani, de had sírjam el tizenkét pontban, hogy miért is utálom a képmutató főszemélyt.

Miért is utálom Hillary Clintont:

Hillary Clinton indul a New York állam megüresedő szenátori székére kiírt választáson.
1. Mert mindent tud, és mindenkinél jobban.
2. Mert pofátlan, mint az a KISZ-titkár, aki ellopta az ellenszavazatokat.
3. Mert dumál a gazdagokról rózsadombi kastélyából.
4. Mert letörölte a másik női demokrata jelöltet a választási listáról, mint egy pimasz legyet az étlapról. Hová lett a demokrácia?
5. Mert New Yorkhoz semmi köze.
6. Mert nyolc év elég volt, mert nem akarom tudni, hol van, mit csinál, hogy éppen mire költi a pénzünket.
7. Mert ez a szenátusi dolog büdösebb, mint egy hathetes francia brie.
8. Mert a főhőse Fidel Castro.
9. Mert utálom a képmutatást.
10. Mert több adót akar, és mindenható államot.
11. Mert élesen megosztotta New York-i polgártársaimat.
12. Mert szerettem volna küldeni egy zöldzakós melóst a szenátusba, aki szépen eltűnik a munkában, és hallunk róla majd háromszor egy évben.
13. Mert elég volt a médiahajhászatból.
14. Mert elég volt a személyi kultuszból, és annak minden formájából.
15. S ha nem mondtam volna, semmi köze New Yorkhoz.

...a demokraták közben meg sarcoltak...

Egyszóval, mi is történt itt a képmutató elnöki főszeméllyel kapcsolatban? Az tutti, hogy én unom, ahogy untam azokat is, akik állandóan a munkásosztály dicsőségéről szavaltak az átkosban, mert csak ők tudták és senki más, hogy ki milyen úton halad. Mert mindig ugat, hogy a gazdagok a gazdagok, csak azt mondja meg valaki, hogy hány szakadt feka hált meg a Fehér Házban a nagy dőzsölések közepette, vagy miért is vettek egy házat pár hónapja New York legfehérebb, leggazdagabb külvárosában.

Jó, elfújt az öreg Clinton egy párat a szaxofonon, na attól nem lett senkinek se cipője, se gatyája, se Wartburg kombija. Jó volt a gazdaság, nagy volt a felfutás, de azért az igazi csínytevőket ne a Fehér Házban keressük. Mondjuk ki: az információ és a technika vitte a hátán a gazdaságot és mindenkit, aki felfért, a demokraták közben meg sarcoltak, mint a labancok!

A problémák

A Clinton család Hillary 53. születésnapján
Csak nő legyen - avagy a kiéhezett magyar baka szindróma, mindegy, hogy ki, mit képvisel, csak nő legyen - és akkor szavazunk rája. Hosszú távon ez sok jót nem jelent, csak annyit, amikor jelen van, utálatos egy dolog, és hát van. Mondjuk a névhasználat. Hillary2000, Hillary for senate, Hillary for president. Igaz, a Clinton név kicsit dohos, és ez érthető. A leányneve, nem olyan hangzatos, meg nem olyan elnöki, mint Clinton, így marad Hillary. Magyar polgártársaim, mondjuk kibírnánk Kokó2000-et még valahogy, de próbáljuk ki Katika2000-et vagy Évike az országházba vagy Jolánka elnöknek...

A császárkor szindróma, ő, a főszemély minimálisan ennyit megérdemel, a szenátusi szék neki jár, és ezt a demokrata előválasztásokon mindenkinek tudtára is adta. Mert megérdemli - de milyen jogalapon egy ilyen jogállamban, avagy elkerülhetetlen-e az amerikai császárkor? És ahogy a tömeg ütemesen tapsol a férjének, four more years, férj és feleség bűbájosan mosolyog, igen, ha lehetne, az lenne legjobb a népnek, mert el tudnánk mi igazgatni ezt az országot jó egymagunkban, a franc vigye el ezt a bonyolult demokráciát, és ahogy a dolgok mennek, egy nap el is viszi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?