Árpád
-2 °C
4 °C

Florida kijelöli az elektorokat

A floridai törvényhozás vezetői bejelentették, hogy a hét végére rendkívüli ülést hívnak össze, melyen döntenek a floridai elektorok kijelölésével kapcsolatban. A bejelentés miatt a demokraták azonnal tiltakoztak, mondván, a floridai választási eredményt több bírói fórum is tárgyalja, amíg ezek nem döntenek, addig az elektorokat sem lehet kijelölni.
Mint arról az Index is beszámolt, a floridai legfelsőbb bíróság a kézi újraszámlálást tárgyalja, míg a Seminole és a Martin megyei demokraták a külföldről érkezett szavazatok összeszámlálásával kapcsolatban nyújtottak be kerestet. Mindkét megye ügyét a Leon megyei bíróságon tárgyalják, ezért a két fél jogászai ide-oda rohangálnak az üléstermek között, hogy részt vehessenek a tárgyalásokon.

Gore-t egy rádió csábítja
Szerződést ajánlott Al Gore demokrata elnökjelöltnek egy Los Angeles-i rádióadó arra az esetre, ha a jelenlegi alelnök alulmaradna a Fehér Házért folytatott küzdelemben. Gore társ-műsorvezetője lenne a TalkRadio 790 KABC Al és Al című műsorának, amelyet Al Rantellel közösen vinnének - jelentette be Erik Braverman, a rádió programigazgatója. Négyéves szerződést kínálnak Gore-nak, olyan éves alapfizetéssel, amely megfelel az Egyesült Államok elnöke illetményének (200 ezer dollár). A műsorban Gore politikai filozófiáját fejthetné ki egy olyan városban, ahol a szavazók 73 százaléka rá adta a voksát. A műsor minden hétköznap délben jelentkezne.

A floridai törvényhozás republikánus többsége szerint néhány, szabálytalanságokról szóló kereset miatt nem maradhatnak ki a floridai elektorok az elnökválasztásból. A demokraták szerint viszont alkotmányos válsághoz vezethet, ha a Busht támogató elektorokat jelölnek ki, és később a bíróság Gore javára dönt. Az állam jogszabályai egyébként nem engedik, hogy a demokraták bojkottálják a rendkívüli ülést.

Ha december 12-ig nem nevezik meg az elektorokat, akkor az elektori kollégium floridai résztvevők nélkül ül össze 18-án. A Kollégiumban Florida képviselői nélkül a demokraták vannak többségben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?