Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Imázsközpont alakult az USÁ-ban

2002.07.30. 22:33
Imázsjavító központot hozott létre a Fehér Ház. Az intézmény feladata, hogy javítson az amerikaiakról alkotott negatív képen. A Bush-adminisztráció külpolitikáját világszerte sokan arrogánsnak ítélik.
A washingtoni Fehér Ház kedden hivatalt állított fel az Egyesült Államokról külföldön kialakult kép javítására. A Világkommunikációs Hivatal (Office on Global Communication) létrehozására azért volt szükség, mert George W. Bush elnök politikája - amely sokak szerint fölényesen kezeli a világ szenvedéseit - súlyosan torzította az Egyesült Államok nemzetközi imázsát.

A Fehér Ház nem sokkal azután számolt be a hivatal felállításáról, hogy a Külkapcsolatok Tanácsa (Council on Foreign Relations) elnevezésű New York-i intézet felszólította Busht, hogy állítsa helyre "Amerika külföldön megrendült arculatát", mielőtt a negatív érzések aláássák az amerikai érdekeket.

Arrogáns, lenéző, képmutató Amerika

"Világszerte, Nyugat-Európától a Távol-Keletig sokan arrogánsnak, képmutatónak, magába zárkózónak, önmagával szemben elnézőnek és másokat lenézőnek tartják az Egyesült Államokat. Meg kell értenünk és el kell fogadnunk, hogy az úgynevezett arculatproblémák és a külpolitika egymástól nem elválasztható dolgok" - hangsúlyozta az intézet egyik jelentése.

Az új hivatal az AP hírügynökség szerint abból a korábbi tájékoztatási kampányból nőtt ki, amelyet az afganisztáni hadjárat és a terrorizmus elleni harc megtámogatására indítottak. Bush tanácsadói úgy nyilatkoztak: a hivatal dolga az lesz, hogy biztosítsa az elnök üzeneteinek célba juttatását, s előmozdítsa a szövetségesi kapcsolatok ápolását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?