Aliz
6 °C
14 °C

Lépfene riadó nyolc amerikai rendőrőrsön

MTI
2002.09.05. 01:15
Antrax-riadót rendeltek el az egyesült államokbeli Massachusetts államban szerdán, mivel aznap Essex megyében nyolc rendőrőrs kapott gyanús, egyelőre meghatározatlan összetételű fehér port tartalmazó levelet.

Az ügyet a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) vizsgálja, a rendőrőrsöket különleges szakértői egységek szállták meg, a porból mintákat vettek laboratóriumi elemzés végett. Egyelőre semmi jele annak, hogy a por lépfene-baktériumot vagy valamilyen veszélyes anyagot tartalmazna.

A tavaly szeptember 11-i terrorcselekményeket követő hetekben tűntek fel végzetes spórákat tartalmazó levelek, s október és november során összesen 5 személy halálát okozták az Egyesült Államokban. Az amerikai nyomozó szerveknek a mai napig nem sikerült a halálos küldemények feladójának vagy feladóinak a nyomára akadniuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?