Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták az al-Kaida bankárját

MTI
2002.09.12. 09:39
Afganisztánban állomásozó amerikai katonák foglyul ejtették az al-Kaida terrorhálózat két tagját, akik közül az egyik feltételezhetően a szervezet egyik legbőkezűbb bankárja. A másik hadifogoly is olyan fontos embernek számít a terrorszervezetben, hogy az amerikaik már korábban értékes célszemélynek nyilvánították - jelentette csütörtök reggel a CNN amerikai televízió. Az előretörő amerikai katonák a Pakisztánnal határos Paktika tartomány Bermel-völgyében elfogtak még hét másik személyt is - közölte Martin Schweitzer alezredes, amerikai katonai szóvivő.

Az Mesteri Rajtaütés fedőnevű hadművelet során, amely már szombaton megkezdődött, és kedden véget is ért, zsákmányoltak továbbá 150 AK-47-es típusú géppisztolyt, 200 gyalogsági aknát, aknavetőt, kézigránátokat, vállról indítható rakétákat, nehézgéppuskát, katonai hírközlési eszközöket, valamint nagy mennyiségű lőszert. Az amerikai hatóságok megtiltották az újságíróknak, hogy nyilvánosságra hozzák a foglyul ejtett al-Kaida-bankár nevét. A hadműveletben, amelynek célja az al-Kaida egyik feltételezett sorozóközpontjának bevétele, kereken ezer amerikai katona vett részt. Az akció helyszíne, a Bermel völgy 240 kilométernyire délre fekszik Kabultól.