Aliz
6 °C
14 °C

Pokolgép sebesített meg két amerikai katonát Afganisztánban

MTI
2002.09.16. 13:04
Az amerikai különleges alakulatok két katonája megsebesült vasárnap a kelet-afganisztáni Kunar tartományban, miután gépkocsijuknál pokolgép robbant az Aszadábád és Dzsalálábád közötti úton.

A detonáció helyének közelében egy másik pokolgépet is találtak - közölte hétfőn Roger King ezredes, a bagrami amerikai légitámaszponton működő katonai főhadiszállás szóvivője. A két sebesült katonát helikopteren a bagrami főhadiszállására szállították, amely mintegy ötven kilométerre van Kabultól. A szóvivő nem közölte, hogy a két katona milyen célból tartózkodott a térségben. Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy nem katonai, hanem polgári terepjárón közlekedtek.

Ugyanakkor hírek terjedtek el arról, hogy Kunar tartományban tartózkodik Gulbuddin Hekmatjar volt afgán kormányfő, akit azzal vádolnak, hogy ő áll a jelenlegi afgán vezetést destabilizálni akaró kísérletek és a nemrég Kabulban történt robbantásos merényletek mögött, amelyeknek több halottjuk volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?