Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pakisztán kiadja a szeptember 11-i merénylet fő koordinátorát

MTI
2002.09.16. 14:05
A pakisztáni nyomozók hétfőn befejezték a jemeni Ramzi bin al-Sib kihallgatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő koordinálta a tavaly szeptember 11-i merényleteket. Moinuddin Haider pakisztáni belügyminiszter bejelentette, hogy a hivatalos formaságok után al-Sibot az Egyesült Államokba toloncolják. Haider azt is elmondta az újságíróknak, hogy a korábbi információkkal ellentétben nincs pakisztáni őrizetben más, nagyobb formátumú al-Kaida-tag.

A belügyminiszter ezzel kapcsolatban megerősítette, hogy a Karacsiban a múlt héten letartóztatott tizenkét, al-Kaida-kapcsolatokkal gyanúsított egyike sincs a körözött terroristák listáján, csupán Ramzi bin al-Sib jemeni nemzetiségű testőreiről van szó. Al-Sibot, aki az egyik szeptember 11-i géprablóval, Mohammed Attával együtt az al-Kaida hamburgi sejtjének volt a tagja, eredetileg a német hatóságok is ki akarták kérni Iszlámábádtól, vasárnap azonban Otto Schilly német belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy az amerikai föld elleni terrortámadásokra tekintettel az Egyesült Államoknak elsőbbsége van a kiadatás kérdésében.