Aliz
6 °C
14 °C

Alpesi vadászokat küldenek Afganisztánba

MTI
2002.10.01. 16:42
Antonio Martino olasz védelmi miniszter kedden megerősítette, hogy az Afganisztánba küldendő olasz alpesi vadászokra harci feladat vár, útnak indításukról szerdán szavaz a parlament két háza. Az Egyesült Államok még a nyáron juttatta el Rómához a kérést, hogy küldjön mintegy ezer katonát Afganisztánba a brit tengerészgyalogosok helyébe. Washington kérte, hogy lehetőleg alpesi vadászok utazzanak a helyszínre, mivel az al-Kaida terrorszervezet ellen éppen a pakisztáni határ közelében emelkedő hegyvidéken kell felvenni a harcot. Martino védelmi miniszter kedden elmondta: az alpesieknek meg kell akadályozniuk, hogy a terrorszervezet fegyveresei átszivároghassanak Pakisztánból afgán területre.

Már néhány héttel ezelőtt ismertté vált, hogy az alpesi vadászok március táján kelhetnek útra. Martino szerint a misszió hat hónapig tart, legalábbis ez az a rotációs időszak, amely alatt kicserélődnek az amerikai tengerészgyalogosokat a térségben támogató szövetséges államok kontingensei. Az ENSZ égisze alatt muködo rendfenntartó

erok (ISAF) kötelékében jelenleg négyszáz olasz katona teljesít szolgálatot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?