Mátyás
-6 °C
1 °C

Mádl fogadta a nagykövetség ügyvivőjét

2001.09.11. 19:20
Janet Garvey az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője Mádl Ferenc meghívta dolgozószobájába Janet Garvey-t az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivőjét. A köztársasági elnök vidéki útját megszakítva érkezett Budapestre az események hallatán. A negyedórás találkozó utáni tájékoztatóján Mádl elmondta, a magyar nép részvétét nyilvánítja az amerikaiknak és felajánlja minden segítségét, amivel egy hasonló támadást el lehet kerülni.

Az államfő emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi terrorizmus még soha nem nyilvánult meg ilyen kegyetlenül, hogy ennyi ember, érték intézmény pusztult volna el. A köztársasági elnök biztosította az ügyvivő asszonyt arról, hogy a magyar hatóságok mindent megtesznek a hazánkban tartózkodó amerikaiak biztonságáért.

Garvey válaszában megköszönte, hogy hazánk több vezetője kifejezte részvétét, és felajánlotta segítségét. A diplomata utalt arra, hogy ezekben az órákban rendkívül kevés információ áll rendelkezésükre, de mihelyst többet tudnak, értesítik Mádl Ferencet.