Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Az amerikaiak szerint ez csak a kezdet

MTI
2001.09.12. 10:15
A USA Today című napilap és a CNN hírtelevízió megbízásából a Gallup közvélemény-kutató intézet által kedd este elvégzett felmérésből kitűnik, hogy a megkérdezett személyek több mint fele (55 százalék) úgy véli: a keddi támadások csak a kezdetét jelzik az Egyesült Államok elleni terrorhadjáratnak, amely több hétig elhúzódik.

A túlnyomó többség (78 százalék) nagyon bízik (45 százalék), vagy legalábbis meglehetősen bízik (33 százalék) George Bush elnöknek a helyzet kezeléséhez szükséges képességeiben. A megkérdezetteknek csak a 7 százaléka mondta azt, hogy egyáltalán nem bízik az elnökben.

A válaszadók elsöprő többsége (87 százalék) jelentette ki, hogy a keddi terrortámadásokat tartja élete legtragikusabb eseményének, leszámítva a magánéleti vonatkozásokat. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint kétharmada (71 százalék) azt tartaná helyes lépésnek, hogy kutassák fel és azonosítsák a tetteseket. Mindössze 21 százalék volt azon a véleményen, hogy az Egyesült Államoknak azonnal válaszcsapásokat kell tennie a merényletek nyomán.

A felmérést telefonon végezték, 407 ember megkérdezésével. A mintavétel négy százalékos hibaküszöböt jelent, emellett növeli a pontatlanság veszélyét, hogy a felmérés az eseményekkel azonos napon, nem pár nappal később készült - figyelmeztetett a Gallup.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft