Mátyás
-6 °C
1 °C

A terroristavezérnek képzett pilótái vannak

MTI
2001.09.13. 13:55
A szaúdi milliomos családból származó Oszama bin Laden, az amerikai terrorcselekmények legfőbb gyanúsítottja minden olyan anyagi, technikai és személyi feltétellel rendelkezik, amelyek képessé teszik a New Yorkban és Washingtonban történt pusztító csapások megszervezésére és végrehajtására - írta egy palesztin újságíró információi alapján csütörtöki számában a Le Figaro.

Abdel-Bari Atvan, a Londonban szerkesztett Al-Kudsz című arab újság munkatársa, aki három héttel ezelőtt találkozott afganisztáni rejtekhelyén Bin Ladennel, arról nyilatkozott, hogy a tehetős és mindenre elszánt szaúdinak sikerült maga köré gyűjteni minden olyan szakembert, akire egy jól előkészített terrorakcióhoz szüksége lehet.

Atvan szerint Bin Laden környezetében a legjobb amerikai és brit egyetemeken végzett diplomások, mérnökök, orvosok, sőt pilóták is megtalálhatók. Az RMC és az RFI rádióknak adott szerdai interjúban az újságíró kijelentette, hogy arról nincs közvetlen információja, milyen szerepet játszott Bin Laden az amerikai merényletekben, de a nevével összefüggésbe hozott akciók mindegyike rá jellemző módon magas fokú technikai kidolgozottságról tanúskodik.