József, Bánk
-6 °C
0 °C

Megtalálták mindkét fekete dobozt a Pentagonnál

MTI
2001.09.14. 14:39
Pénteken reggel megtalálták a keddi harmadik terrortámadáshoz használt - a Pentagon épületébe csapódott - repülőgép "fekete dobozait".

A két "fekete doboz" - a repülés műszaki paramétereit és a pilótafülkében elhangzó beszélgetéseket - rögzítő, hő- tűz- és ütésbiztos berendezés a gép lezuhanása után saját áramforrása segítségével folyamatosan jeleket sugároz, hogy a nyomozó- illetve mentőosztagok könnyebben rábukkanjanak. E két doboz jeleit már szerdán, majd csütörtökön is észlelték a Pentagon lerombolt szárnyában dolgozó mentőalakulatok - idézte az AFP Don Sewellt, az amerikai védelmi minisztérium szóvivőjét.

A rögzített adatok elemzéséből remélhetőleg fény derül arra, mi történt az American Airlines 77. számú járatán, mielőtt a gép 64 emberrel a fedélzetén a Pentagon nyugati homlokzatába vágódott.

New Yorkban a Világkereskedelmi Központ romjai között esetleges túlélőkért folytatott kutatást péntekre virradóra lelassította, de nem szakította félbe a városra zúduló heves eső. Rudolph Giuliani polgármester szerint 4763 embert tartanak számon eltűntként a két torony összeomlása miatt. Óráról órára csökken azonban annak az esélye, hogy túlélők lehetnek a sok-sok tonna törmelék alatt.