József, Bánk
-6 °C
0 °C

Mágneskártyát raboltak az AA pilótájától

MTI
2001.09.14. 16:14
Az olasz hatóságok kitoloncoltak öt muzulmán férfit, aki illegálisan tartózkodott az országban a milánói Malpensa repülőtér közelében, s eközben új megvilágításba került egy hat hónappal ezelőtti bűntény, amely során egy római szállodában kirabolták az American Airlines egyik pilótáját és légikísérőjét.

Áprilisban ugyanis ismeretlenek feltörtek néhány szobát a Hotel Nazionaléban. Ez a szálloda közvetlenül az olasz képviselőház épülete mellett áll, a külföldi légitársaságok pilótái gyakran szállnak meg itt. Nos, a betörők éppen az American Airlines egyik pilótájának és légikísérőjének a szobájába hatoltak be (ez az a társaság, amelyhez a merényletsorozathoz felhasznált négy gép közül kettő is tartozott).

Az akkor még hétköznapi rablásnak tűnt akcióban a tettesek több mágneses kártyát tulajdonítottak el, ezen kívül elvitték a légikísérő egyenruháját is. Ami a kártyákat illeti, azok lehetővé teszik a bejutást az American Airlines bármely irodáiba, akárcsak a világ minden repülőterének a közönségtől elzárt helyeire. A kirabolt pilóta rögtön jelentette cégének a kártyák eltűnését, így azokat azonnal érvénytelenítették. Fennáll azonban annak a lehetősége, hogy a rablók "klónozták" a mágneskártyák chipjét, és azokat a mostani merényletsorozat előkészítésében fel is használták.