Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Újabb nyomok Németországban

MTI
2001.09.15. 17:04
Bochumban is a nyomára bukkantak az egyik arab férfinak azon három személy közül, akik éveken át Hamburgban laktak, és a jelek szerint részt vettek a szeptember 11-i terrorista akciókban - közölte szombaton Karlsruhéban a német szövetségi főügyész. Kay Nehm tájékoztatása szerint a német hatóságok átvizsgáltak két lakást Bochumban azután, hogy egy fiatal nő bejelentette a rendőrségen barátja eltűnését. Az illető, aki korábban a hamburgi egyetemen tanult, a nő közlése szerint azon a repülőgépen utazott, amelyik Pennsylvania állam területén zuhant le kedden.

Az átvizsgált bochumi lakások egyikében a rendőrök találtak egy bőröndöt, amely "gyanús iratokat" tartalmazott - mondta a főügyész, további részleteket azonban nem kívánt elárulni. Mint hozzátette, egyelőre nincs bizonyíték vagy támpont arra vonatkozóan, hogy a három diák kapcsolatban állt volna Oszama bin Ladennel. Az amerikai hatóságok feltételezése szerint az Afganisztánban bújkáló szaúdi milliomos áll a keddi merényletek hátterében.

Nehm közlése szerint az amerikai terrortámadásokkal összefüggésben a német hatóságok nyomozást indítottak egy negyedik arab férfi után is, aki egy ideig szintén Németországban élt. A férfi, akinek neve ismert a rendőrség előtt, nemrég ismeretlen helyre távozott.