Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Partner az EU a világméretű harcban

MTI
2001.09.19. 22:09
Gerhard Schröder és Tony Blair berlini találkozóján, amelyre közös vacsora keretében került sor a kancellári hivatalban, a felek egyeztették tervezett lépéseiket a nemzetközi terrorizmus elleni harcban. Mint a házigazda hangsúlyozta, a világot fenyegető veszéllyel szemben mind politikai, mind katonai eszközök bevetésére szükség lehet.

A találkozó után adott rövid sajtónyilatkozatában a német kancellár elmondta: vendégével egyetértett abban, hogy közép- és hosszú távon határozott, világméretű programra van szükség a terrorizmust tápláló mocsár lecsapolásához. Ennek a programnak a kidolgozásához az első lépést az Európai Unió miniszteri tanácsának péntekre Brüsszelbe egybehívott ülése jelenti.

Blair - aki még az este folyamán tovább utazott Berlinből Washingtonba, ahol George Bush elnökkel tárgyal majd - hangsúlyozta: a terrorista merényletek hatására csak tovább erősödik azon nemzetek szövetsége, amelyek szembe akarnak szállni korunk e rákfenéjével. "Meg fogjuk nyerni ezt a harcot" - szögezte le a brit miniszterelnök.