Valér
4 °C
8 °C

Pakisztán két repülőteret ajánlott fel

MTI
2001.10.11. 19:41
A pakisztáni belügyminiszter megerősítette, hogy országa engedélyezte légtere és két repülőtere használatát az amerikai hadseregnek, de csak szükség esetére és kizárólag mentési célokra. Az iszlámábádi illetékesek ugyanakkor egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek arról, hogy már meg is érkeztek-e az első amerikai katonai repülőgépek.

Az iszlámábádi külügyminisztérium szóvivője csütörtöki sajtóértekezletén sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint már landoltak is az első amerikai repülőgépek Dzsakobábád repülőterén, a déli Szindh tartományban. "E pillanatban nincsenek harcoló (amerikai) csapatok Pakisztánban" - mondta.
Oszama bin Laden 50 ezer dollár jutalmat ígér minden egyes élve elfogott amerikai katonáért - jelentette a News című pakisztáni újság saját afganisztáni forrásaira hivatkozva. Az ITAR-TASZSZ hírügynökség szerint a terroristavezér 3 ezer dollárt ajánlott fel egy-egy amerikai katonai egyenruháért és 1500 dollárt egy M-16-os géppisztolyért.