Mátyás
-6 °C
1 °C

Lépfenevizsgálat egy szenátusi irodaházban

BBC
2001.10.16. 18:19
Daschle szenátor
Kedden lezárták a Hart szenátusi irodaház délkeleti szárnyának nyolc emeletét, ahol a szakemberek lépfene baktériumok nyomai után kutatnak. A lépésre azután került sor, hogy a vizsgálat kimutatta a lépfenét abban a levélben, amelyet a Szenátus többségi demokrata frakcióját vezető Tom Daschlenak küldtek. A szenátor elismerte: képviselőtársai szorgalmazták, hogy a törvényhozók költözzenek ki az épületből, de ő maga egyelőre elzárkózik a kivonulás gondolatától.

Az amerikai szenátusba és a képviselőházba irányuló levelek kézbesítését korábban felfüggesztették, és túristacsoportok sem látogathatják a törvényhozás épületeit.

Dr John Eisold, a Kapitólium üzemi orvosa közölte: a nap folyamán a törvényhozás több száz alkalmazottját vizsgálják meg, és vizsgálati eredményeik elkészültéig anitbiotikumokkal látják el őket. Daschle Hart beli irodája személyzete közül senkinél sem mutattak ki lépfene-fertőzés.

A szenátusi épület kiürítésével egy időben folytatódik a hírszolgáltatók irodáinak vizsgálata, a halálos kórokozó jelenlétének felderítésére.