Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Megerősítették a négy újságíró halálát

MTI
2001.11.19. 20:22
Renato Ruggiero olasz külügyminiszter megerősítette a hétfőn délután Afganisztánban elrabolt négy újságíró haláláról szóló híradást.

Egy Kabul felé haladó gépkocsioszlopot ismeretlen fegyveresek az afgán fővárostól mintegy 90 kilométerre megállásra kényszerítettek, és az utasok közül leszállítottak négy újságírót, később pedig szemtanúk négy holttestet láttak az út mellett.

A válságstábunkhoz eljutott információk alapján kétségtelen, hogy a négy holtan talált áldozat azonos az eltűnt újságírókkal - idézte a Reuters Ruggierónak a sajtó képviselői számára adott nyilatkozatát.

Korábbi jelentésekben még eltűntként említették a Reuters két munkatársát: Harry Burton ausztrál operatőrt és Azizullah Haidarit, a hírügynökség afganisztáni származású fotósát; Julio Fuentest, a spanyol El Mundo napilap riporterét és Maria Grazia Cutulit, az olasz Corriere della Sera újságírónőjét.

Silvio Berlusconi olasz kormányfő és Carlo Azeglio Ciampi olasz köztársasági elnök részvétét nyilvánította a megölt újságírónő családjának és munkatársainak. A Cataniából származó Maria Grazia Cutuli 1990 óta működött hivatásos újságíróként, s közel öt éve dolgozott Milánóban a Corriere della Sera külpolitikai szerkesztőségén. 39 esztendős volt.