Judit
2 °C
7 °C

Január közepén érkeznek Kabulba a francia békefenntartók

MTI
2002.01.03. 06:02
Az afganisztáni Mazari-Sarifban tartózkodó francia védelmi miniszter közlése szerint január közepére Kabulba érkezik a nemzetközi békeerőben (ISAF) szerepet vállaló 550 fős francia katonai egység, amelynek tevékenysége a békefenntartók mandátumával összhangban szigorúan az afgán fővárosra és környékére fog korlátozódni - tudatták párizsi katonai forrásból. Alain Richard miniszter a tádzsikisztáni Dusanbéban folytatott tárgyalásait követően utazott szerdán az északi afgán nagyvárosba, ahol felkereste a mazari-sarifi repülőtér helyreállítására odavezényelt 240 fős francia alakulatot.

A fréjusi 21. tengerészgyalogos ezred speciális feladatokra kiképzett katonái egy hónapja kezdték meg a használhatatlan leszállópályák felújítását, a repülőtér aknamentesítését és újjáépítését, hogy alkalmassá tegyék a humanitárius segélyszállítmányokkal érkező nagyméretű repülőgépek fogadására. A munkálatokban a franciák mellett egy százfős amerikai műszaki alakulat és egy 350 fős jordániai katonai egység is részt vesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?