Jolán
2 °C
4 °C

Afganisztán keleti részén bombáznak az amerikaiak

MTI
2002.01.07. 09:45
Amerikai katonai repülőgépek újabb csapásokat mértek hétfőre virradóra terroristák feltételezett rejtekhelyeire Afganisztán keleti részén, Hoszt város környékén. Amerikai katonákkal a fedélzetén négy helikopter szállt le az éjszaka Hoszt közelében. Az amerikai katonák azzal a feladattal érkeztek a térségbe, hogy indítsanak hajtóvadászatot bujkáló terroristák után a pakisztáni határ térségében - jelentette a pakisztáni székhelyű afgán AIP hírügynökség. A Paktia tartománybeli Hoszt környékén volt korábban az Oszama bin Laden szaudi milliárdos vezette al-Kaida terrorszervezet egyik fő kiképzőközpontja. Amerikai feltételezések szerint számos al-Kaida-harcos menekült ide az után, hogy az amerikai támogatással harcoló tálibellenes afgán törzsi csapatok kifüstölték őket a múlt hónapban a kelet-afganisztáni Tora Bora hegyvidéki körzet erődített barlangrendszeréből.

Húsz brit katona érkezett hétfő hajnalban a Kabultól 50 kilométernyire északra fekvő Bagram légitámaszpontra. Csatlakoznak ahhoz a 270 brit katonához, aki a nemzetközi békefenntartó erő állományában teljesít szolgálatot Kabulban. A brit hadsereg egy szóvivője, Guy Richardson közölte hétfői kabuli sajtóértekezletén, hogy a hét folyamán további 120-140 fős brit erősítés várható a 16. légi dandár ejtőernyőseinek állományából

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?