Olivér
5 °C
8 °C

Románia katonákat küld Afganisztánba

MTI
2002.01.08. 15:06
Románia összesen 48 katonát és egy C-130 Hercules típusú katonai repülőgépet küld Afganisztánba - jelentette be kedden Bukarestben George Maior, a román védelmi minisztérium integrációs ügyekért felelős államtitkára. Az Afganisztánba küldött nemzetközi katonai erők számára Románia egy katonai rendőr szakaszt bocsát rendelkezésre. A szakasz tagjai mellett a Hercules személyzete és három összekötő tiszt egészíti ki a román kontingenst. A tisztek közül egy Afganisztánban, kettő pedig a Nagy-Britanniában működő stratégiai parancsnokságon teljesít majd szolgálatot - közölte sajtóértekezletén Maior. A román védelmi államtitkár elmondta: a nemzetközi katonai erő fő feladata az lesz, hogy segítséget nyújtson az ideiglenes afgán kormánynak, szavatolja a főváros, Kabul és környéke biztonságát.

George Maior hangsúlyozta, hogy a NATO partnerállamai közül Románia az egyetlen, amely katonákat küld Afganisztánba. Mint mondta, a román kormányt ebben a döntésben az vezérelte, hogy Románia a terrorizmus elleni nemzetközi koalíció tagjának tekinti magát, egy olyan európai államnak, amely globális szinten vesz részt a biztonság megteremtésében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?