Ivó, Milán
EUR 383,18 Ft
USD 365,84 Ft
6 °C
26 °C

Románia katonákat küld Afganisztánba

MTI
2002.01.08. 15:06
Románia összesen 48 katonát és egy C-130 Hercules típusú katonai repülőgépet küld Afganisztánba - jelentette be kedden Bukarestben George Maior, a román védelmi minisztérium integrációs ügyekért felelős államtitkára. Az Afganisztánba küldött nemzetközi katonai erők számára Románia egy katonai rendőr szakaszt bocsát rendelkezésre. A szakasz tagjai mellett a Hercules személyzete és három összekötő tiszt egészíti ki a román kontingenst. A tisztek közül egy Afganisztánban, kettő pedig a Nagy-Britanniában működő stratégiai parancsnokságon teljesít majd szolgálatot - közölte sajtóértekezletén Maior. A román védelmi államtitkár elmondta: a nemzetközi katonai erő fő feladata az lesz, hogy segítséget nyújtson az ideiglenes afgán kormánynak, szavatolja a főváros, Kabul és környéke biztonságát.

George Maior hangsúlyozta, hogy a NATO partnerállamai közül Románia az egyetlen, amely katonákat küld Afganisztánba. Mint mondta, a román kormányt ebben a döntésben az vezérelte, hogy Románia a terrorizmus elleni nemzetközi koalíció tagjának tekinti magát, egy olyan európai államnak, amely globális szinten vesz részt a biztonság megteremtésében.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek