Ödön
1 °C
11 °C

Megérkeztek Afganisztánba a német és a holland békefenntartók

MTI
2002.01.11. 08:28
Megérkezett Afganisztánba pénteken reggel hetven német és harminc holland katona, hogy csatlakozzék a Kabul biztonságát szavatolni hivatott nemzetközi biztonsági erőkbe. A közös német-holland osztag két nap késéssel érkezett a tervezetthez képest, mert az őket szállító két holland Hercules csapatszállító repülőgép utántöltésre leszállt a törökországi Trabzon repülőterén, és nem tudott onnan továbbindulni a hóviharok miatt.

A német-holland alakulat egyelőre a Kabultól ötven kilométernyire északra fekvő Bagram repülőterén marad, bevárja a felszerelésének zömét szállító repülőgépek érkezését, és csak a kirakodás után vonul be Kabulba. A tervek szerint összesen 800-1000 főre duzzasztják fel a nemzetközi erőkben részt vevő német kontingens létszámát. Ezzel a britek után a németek lesznek legtöbben az ENSZ-mandátummal tevékenykedő, összesen 4500 fősre bővülő afganisztáni békefenntartó erőkben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?