Jolán
2 °C
4 °C

Cáfolja Bin Laden szökését a CIA

MTI
2002.01.15. 09:28
Oszama bin Laden nemzetközi főterrorista már december elején átszökött Afganisztánból Pakisztánba, onnan pedig odébb állt egy ismeretlen országba. Bin Laden feltehetően tengeren nyert egérutat, s rázta le üldözőit - mondta be hétfő este az ABC amerikai tévétársaság az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA jelentésére hivatkozva. A titkosszolgálat szóvivője visszautasította a tévétársaság közlését, és kijelentette róla, hogy teljesen hamis.

Az ABC jelentése szerint a bin Laden-féle terrorszervezet, az al-Kaida egyik harcosa amerikai fogságban azt adta elő, hogy jelen volt azon a megbeszélésen, amelyen a terroristavezér - mielőtt a kelet-afganisztáni Tora Bora barlangrendszeréből elmenekült volna Pakisztánba - a parancsnokságot egyik helyettesére bízta. Az ABC szerint a CIA abból a feltételezésből indul ki, hogy bin Laden egy magnófelvételt hagyott hátra, amely arra szolgált, hogy félrevezesse üldözőit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?