Szilvia
5 °C
16 °C

Hadjáratot indítanak a dél-afganisztáni vezetők

MTI
2002.01.22. 09:48
Dél-afganisztáni törzsi vezetők úgy döntöttek, hogy fegyveres erőt küldenek az ország Hilmend tartományának "megtisztítására", mert Irán által támogatott ellenséges erők kerítették hatalmukba annak egyes részeit - közölte kedden a kandahári helyi kormányzat szóvivője. A hadművelet idejéről és kiterjedéséről a kandahári katonai tanács hoz majd végleges döntést kedden vagy szerdán - mondta a Reutersnek Abdul Ali szóvivő.

Ezzel a döntéssel most felújulhat a különféle törzsi, etnikai, vallási és politikai erők közötti belharc, amely az utóbbi évtizedekben oly jellemző volt Afganisztán belső helyzetére. Az esetleg kitörő újabb belháború alááshatja az ideiglenes központi kormány hatalmát, illetve a háborúk sorozatától romba döntött ország újjáépítésének munkáját - jegyzi meg tudósításában a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?