Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pakisztáni szélsőségesek rabolhatták el az amerikai újságírót

MTI
2002.01.28. 05:51
A pakisztáni igazságszolgáltatás névtelenségbe burkolózó tisztségviselői szerint Daniel Pearl amerikai újságírót az al-Kaida terrorhálózattal szoros kapcsolatban álló Harakat al-Mudzsahedin csoport tagjai rabolták el. A The Wall Street Journal dél-ázsiai irodájának vezetője múlt szerdán tűnt el Karacsiból, ahova azért ment át az indiai Bombayből, hogy az al-Kaidával kontaktusban lévő személyekkel találkozzon. Az amerikai pénzügyi lap vasárnap elektronikus postával fényképeket kapott, amelyek egyikén pisztolyt tartanak Pearl fejéhez. A Nemzeti Mozgalom Pakisztán Szuverenitásának Helyreállításáért nevű csoport által jegyzett kísérőszöveg pedig azzal fenyegeti a CIA-ügynökösködéssel gyanúsított riportert, hogy hasonló bánásmódban részesül, mint a guantánamói bázison raboskodó, Afganisztánban foglyul ejtett al-Kaida-tagok.

Üzenetükben Pearl elrablói követelik, hogy a Kubában lévő amerikai támaszponton fogva tartott pakisztániak védelmére rendeljenek ki ügyvédeket, és tegyék lehetővé, hogy hozzátartozóik meglátogathassák őket. Mi több, haza kell őket szállítani, hogy pakisztáni bíróság ítélkezhessen felettük - szorgalmazzák az emberrablók az ITAR-TASZSZ szerint.