Szilvia
5 °C
16 °C

Kényszerleszállás a randalírozó utas miatt

MTI
2002.02.09. 09:12
Clevelandben kényszerült leszállni pénteken egy Indianapolisból New Yorkba tartó repülőgép. A 32 üléses Fairchild Dornier típusú gépen 18 utas és 3 fős legénység utazott. Az incidens röviddel a felszállás után következett be: egy 35 éves francia férfi fel-alá járkált, egyik helyről a másikra ült, majd rágyújtott, noha ez minden amerikai belföldi járaton tilos. Az utaskísérő figyelmeztetésére látványosan rágyújtott egy újabb cigarettára, hangosan szitkozódni kezdett és a Világkereskedelmi Központot emlegette.

A Reuters jelentése szerint a randalírozó utast végül a légi kísérő és egy szolgálaton kívüli rendőr fékezte meg és kényszerítette leülésre. A repülő kapitánya a történtek miatt úgy döntött, hogy megszakítja az utat és Clevelandben tette le a gépet. A francia férfit egy clevelandi kórházba szállították elmeállapotának megfigyelésére, a repülőgép pedig folytatta útját New Yorkba. A többi utasnak - az ijedtségen kívül - nem esett baja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?