Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikaiak segítik a jemeni katonák terroristaellenes kiképzését

MTI
2002.03.01. 16:47
Az Egyesült Államok több száz katonát szándékozik küldeni Jemenbe, az ottani terroristaellenes erők kiképzése és támogatása céljával - írta pénteki számában a The Wall Street Journal, magas rangú amerikai katonai tisztségviselőtől szerzett értesülésre hivatkozva.

A küldetés tervét eszerint nemrégiben jóváhagyta a Fehér Ház. Az amerikai erők nagyjából hasonló számban jelennek majd meg Jemenben, mint ahányan a Fülöp-szigeteken segítik a helyi kormányerők terroristaellenes küzdelmét. (A Fülöp-szigetekre a különleges erők 160 katonáját vezényelte az Egyesült Államok, s emellett mintegy ötszáz fős kisegítő-támogató személyzetet is küldött.)

A The Wall Street Journal értesülése szerint Jemenben az amerikaiak közvetlen tanácsadással fogják segíteni az ottani köztársasági gárdát az ország északi részének átfésülésében. Azon a vidéken törzsi viszonyok között élnek az emberek, és az al-Kaida terrorhálózat harcosai nagy számban elvegyültek az egyébként is alaposan felfegyverzett helyi lakosok között.