Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Amerikaiak segítik a jemeni katonák terroristaellenes kiképzését

MTI
2002.03.01. 16:47
Az Egyesült Államok több száz katonát szándékozik küldeni Jemenbe, az ottani terroristaellenes erők kiképzése és támogatása céljával - írta pénteki számában a The Wall Street Journal, magas rangú amerikai katonai tisztségviselőtől szerzett értesülésre hivatkozva.

A küldetés tervét eszerint nemrégiben jóváhagyta a Fehér Ház. Az amerikai erők nagyjából hasonló számban jelennek majd meg Jemenben, mint ahányan a Fülöp-szigeteken segítik a helyi kormányerők terroristaellenes küzdelmét. (A Fülöp-szigetekre a különleges erők 160 katonáját vezényelte az Egyesült Államok, s emellett mintegy ötszáz fős kisegítő-támogató személyzetet is küldött.)

A The Wall Street Journal értesülése szerint Jemenben az amerikaiak közvetlen tanácsadással fogják segíteni az ottani köztársasági gárdát az ország északi részének átfésülésében. Azon a vidéken törzsi viszonyok között élnek az emberek, és az al-Kaida terrorhálózat harcosai nagy számban elvegyültek az egyébként is alaposan felfegyverzett helyi lakosok között.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!