Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Ezerhétszáz brit katonát küldenek Afganisztánba

MTI
2002.03.18. 19:21
Geoff Hoon brit védelmi miniszter bejelentette hétfőn, hogy néhány napon belül mintegy 1700 brit katonát irányítanak harci bevetésre Afganisztánba. Az Irak ellen vívott öbölháború óta ez lesz a legnagyobb brit részvétel egy földi hadműveletben - fűzte hozzá a parlament alsóházában tett bejelentéséhez.

A szóban forgó brit lövészalakulatok és tengerészgyalogos-kommandók néhány napon belül megérkeznek a Kabulhoz közeli Bagram légitámaszpontra. Ottani előkészületeik után április közepére bevethetők lesznek az al-Kaida nevű nemzetközi terrorszervezet és a vele szövetséges afganisztáni tálibok fegyveres maradványcsoportjai ellen - közölte Hoon, hozzátéve, hogy a washingtoni kormány kérésére érkezik brit erősítés a terrorizmusellenes háborúban részt vevő amerikai csapatokhoz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek