Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Támadás az amerikaiakkal szövetséges afgánok ellen

MTI
2002.03.20. 10:21
Fegyveres támadás érte szerdán Kelet-Afganisztánban az Egyesült Államokkal szövetséges afgán erőket. Az elmúlt néhány órában lezajlott tűzpárbajról Bryan Hilferty őrnagy, amerikai katonai szóvivő számolt be a Kabultól északra fekvő Bagram légitámaszponton, arról azonban nem adott felvilágosítást az AP-nek, hogy az amerikaiakat is közvetlenül érintette-e a fegyveres akció Hostban. E város annak a területnek a végpontja, ahol most zárult le az Anakonda hadművelet, amely az Oszama bin Laden vezette al-Kaida terrorszervezet és a tálib hadsereg még megmaradt tagjainak a kézre kerítésére irányult.

A szóvivő elmondása szerint a friss támadásban a terroristák géppuskákat, gránátokat és aknavetőket is használtak a hosti szövetséges afgán erőkkel szemben, de a következményeket illetően nem szolgált részletekkel, és arról sem szólt, hogy Host térségében mekkora létszámú koalíciós erő tartózkodik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?