Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikai tisztek szerint működésképtelenné vált az al-Kaida

MTI
2002.03.23. 14:17
Magas rangú amerikai katonatisztek szombaton kijelentették, hogy az al-Kaida terrorszervezet legtapasztaltabb harcosai és kiképzői közül többet megöltek, vezetői fejvesztve menekülnek, és ezáltal a terrorhálózat működésképtelenné vált.

A tisztek megerősítették, hogy az Egyesült Államok által a tavaly szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrortámadások felelősének tartott al-Kaida legmagasabb rangú vezetői után továbbra is folytatódik a hajtóvadászat. Arra nem tértek ki, vajon az amerikai vezetésű szövetséges erők megölték-e Oszama bin Ladent, a terrorszervezet vezetőjét, vagy ismerik-e tartózkodási helyét.

Jasy Briley alezredes, a szövetséges erők felderítési főnöke a Reutersnak elmondta, hogy a Kelet-Afganisztánban végrehajtott több mint kéthetes Anakonda-hadművelet eredményeként az al-Kaida gyakorlatilag többé nem képes újabb terrorakciókat tervezni.