Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 366,06 Ft
11 °C
23 °C

Elfogták az al-Kaida harmadik emberét

MTI
2002.03.31. 10:25
Amerikai és pakisztáni különleges egységek közös akciójuk során letartóztatták az al-Kaida terrorszervezet harmadik emberét pakisztáni területen. Abu Zubajdát a pakisztáni rendőrség azonosította. Nyugati szakértők szerint Oszama bin Laden és a második ember, az egyiptomi Ajman az-Zavahiri halála vagy elfogása esetén Abu Zubajda kerülhetett volna az al-Kaida élére. Egyes adatok szerint Zubajda volt az összekötő kapocs bin Laden és a tavaly szeptember 11-i terrortámadások végrehajtói között. A Zubajda álnév egy harmincéves palesztint takar, aki feltehetőleg Szaúd-Arábiában született. Valódi neve Zajín al-Abidin Muhammad Huszein.

A pakisztáni és amerikai különleges egységek Faiszálábádban és Lahorban végzett közös razziáikon 50-65 embert vettek őrizetbe, különböző források szerint. A pakisztáni sajtó úgy tudja, hogy letartóztatottak közül több mint negyvenen arab származásúak, míg a többiek olyan afgánok és pakisztániak, akik pakisztáni iszlám radikális csoportokhoz, köztük a Laskar-i-Taibához, a Harakat al-Mudzsahedinhez és a Dzsais-i-Mohammedhez tartoznak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét