Újabb magyarverés Újvidéken

2004.12.18. 10:40
Két vajdasági magyar egyetemistát pofoztak fel Újvidéken, amiért magyarul beszéltek az utcán, a súlyosabb attrocitást a közelben buszra várakozók akadályozták meg.
Újvidéken megvertek két vajdasági magyar egyetemi hallgatót - írta szombaton az újvidéki Magyar Szó. A napilap szerint a két diákot Újvidék egyik legforgalmasabb utcájában pofozták meg látnivalóan nacionalista indíttatásból. Két szerb fiatal szólította őket le az utcán, kérdőre vonták mindkettejüket, hogy miért beszélnek magyarul Szerbiában. Egyikük először a diáklányt ütötte meg, majd pofon csattant kétszer a magyar nemzetiségű diáktársa arcán is. A verekedést két férfi akadályozta meg, aki a közelben autóbuszra várakozott.

"... katasztrófa, hogy ilyesmi történik, ilyet eddig nem hallottam, illetve nem éltem át. Engem az életben nem vágott pofon senki" - mondta a Magyar Szónak a megvert magyarkanizsai diáklány. Az eset hétfő este történt, de a két egyetemista nem tett feljelentést a rendőrségnél, csupán elpanaszolták a dolgot a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezeténél.

Feljelentés a népszavazás előtti kampány miatt

Az újvidéki lap hét végi számában arról is ír, hogy Czakó Gábor budapesti jogász feljelentést tett Magyarország Legfőbb Ügyészségénél ismeretlen tettes ellen, amiért az állampolgárságról szóló népszavazáskor súlyos bűncselekményeket követett el. Czakó a bűncselekményt a nem-kampánnyal követték el, a bűncselekmény megtörténtéről tanúskodik a másfél millió igennel szavazó, számos újságcikk, a határon túli magyar emberek tömege, a "magyar állampolgárokat nem szolgálunk ki" táblák Erdélyben, a magyar rendszámú autók szabadkai megrongálása, magyarigazolványok visszaküldése, a gyergyószentmiklósi búcsúsok fekete szalagos nemzeti zászlaja, a Himnusz nem éneklése stb.

A feljelentő szerint az ismeretlen tettes ezen túlmenően megsértette a Btk. közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló paragrafusába foglalt rendelkezéseket is, közérdekű adatokat hamisított, sok százmillió forintot - vélhetően közpénzt - fordított arra, hogy rágalmakat terjesszen a lakosság körében.  • Tippek
  • Bankszámla