Aliz
6 °C
14 °C

Videón buzdítja áttérésre az al-Kaida a keresztényeket

2006.09.02. 22:21
Egy FBI által is ismert kaliforniai fehér férfi fenyegette meg egy videóüzenetben azokat a nem iszlám hitűeket, akik nem térnek át. A felvételen az al-Kaida második számú vezetője, Ajmán az-Zavahri rövid nyilatkozatot tett.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy internetre feltett videóüzenetben szombaton felszólította a - különösen az Egyesült Államokban élő - nem muzulmánokat, hogy térjenek át az iszlám hitre, s hagyják el "tévútjaikat", különben megbánják.

A felvételen beszélő személy "Azzám, az Amerikai" néven mutatkozott be, de Adam Yahiye Gadahn néven is ismeri az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a muzulmán hitre áttért kaliforniait, aki az amerikai hatóságok szerint részese volt az al-Kaida egy propagandakampányának.

"Amerikaiak és a többi keresztény, azt mondjuk nektek, hogy vagy megbánjátok tévelygéseiteket, és beléptek az igazság fényébe, vagy megtartjátok a mérgeteket magatoknak, és viselitek annak következményeit e világon és a következőn - mondta Gadahn angolul. - De bárhogy tesztek is, ne próbáljátok meg elterjeszteni a nyomorúságotokat és tévelygéseiteket a mi földjeinkre." A felvételen a férfi fehér turbánban látható, egy számítógép és könyvek előtt ül.

A videofelvétel elején az al-Kaida második számú vezetője, Ajmán az-Zavahri rövid nyilatkozatot tett - 2006. szeptemberi dátummal - arra biztatva a nézőket, hogy figyelmesen hallgassák meg az üzenetet. Zavahri és Gadahn láthatóan nem ugyanazon a helyen beszélt.

Gadahn verseket idézett a Koránból arabul, majd lefordította angolra, és azt mondta: a muzulmánoknak meg kell erősíteniük a hitüket, hogy elűzzék országuk uralkodóit. "A muzulmánoknak nem demokráciára van szükségük ahhoz, hogy megszabaduljanak saját despotáiktól és zsarnokaiktól. Nekik az iszlám hitre, a dzsihád (szent háború) szellemére és arra van szükségük, hogy az idegen csapatokat és beavatkozást lerázzák a nyakukról" - hangoztatta Gadahn.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?